Clinton II



Clinton II har både talang och arbetsvilja. Han har ett enorm hoppförmåga och en otroligt positiv inställning till arbete, något som han bevisat med ett flertal ryttare i sadeln. 2005 var han reservsegrare i Holstein med Thomas Voss och tog också lagsilver i Asian Games. Därefter fortsatte den internationella karriären för Mexico tillsammans med Ariana Azcarraga och Alois Pollmann-Schweckhorst med placeringar i Grand Prix i Mannheim, London, München, Dresden och Neustadt/Dosse. Clintons första avkommor tävlar redan 1.50 hoppning, bl a Caliano. Fadern Carolus I hade otaliga vinster i 1.50 hoppning. Han har nedärvt sina positiva gener mycket väl till sina 132 avkommor som tillsammans hittills tjänat 1,42 miljoner Euro. Clinton’s helsyster Hirtin tävlade framgångsrikt internationellt under namnet Chica Bay. Hon är mor till den fantastiske hopphingsten Levisto, vinnare av Sires of the World 2009. Morfadern Calypso II har många framgånsrika avkommor på internationell nivå i hoppning och även många godkända söner. Han är bland annat far till den välkände hingsten Contender.

BASFAKTA

Född 1994 | 172 cm | Holsteiner

ÄGARE

Schockemöhle

UPPFÖDARE

Werner Bruegge

RESULTAT

Vinnare av internationell Grand Prix!

Bild och text lånad av http://www.lovstastuteri.com och www.blup.se !



En grej som är väldigt rolig med denna hingst är att hans morfar är Calypso II, vilket är Pradus farfar.

Känns väldigt spännande detta ! Hoppas nu bara att allt går vägen.

/ Carolina

Längesen

Hej på er!

Det var väldigt längesen jag skrev på bloggen nu. Jag har knappt hunnit med det, glömt bort och inte prioriterat det helt enkelt.

I alla fall. Det har hänt en del sedan sist. Pradus har varit på återbesök hos veterinären, jag tror det är en eller kanske två gånger jag varit där med henne sedan jag skrev här. Hon är bättre, men inte riktigt helt bra än. Så fortsatt skritt ett tag till. Det har varit så mycket med allt möjligt nu på sistone, så jag har faktiskt knappt hunnit med några hästar, utan dom har mest gått på bete nu ett tag och bara tagit det lugnt. Men det är ju ingen större fara eftersom jag inte kan göra så mycket annat med dom ändå, speciellt inte med Pradus. Jag tror inte jag behöver säga att man lite tappar motivationen just nu... 

Li, equiterapeuten var här i Torsdags, och Pradus fick akupunktur, massage och laser. Hon var jättestel i kroppen och hade lite ont i bakknäna. Men nu har hon fått lite rundsmörj, och sedan ska jag stretcha henne mera och sedan ska hon få regelbundna sådana här behandlingar. 

Min Amerigo sadel ligger tyvärr inte så bra på Pradus längre, vilket jag har misstänkt ett tag. Så jag måste byta in den. Men jag avvaktar med det tills Pradus är mer igång och fått tillbaka lite muskler, då risken annars är att den nya sadeln inte längre passar när hon har byggt på sig igen sen. Känns lite tröttsamt att behöva byta sadel mitt upp i allt också, men det ska nog ordna sig det också.



Förra veckan lastade jag in Pazzan och gav mig iväg till Stockholm. Vi åkte till Rånäs Stall och Semin för att kolla upp lilla fröken inför inseminering. Jag kom dit på söndagkväll och på måndagmorgon kollade Eva-Marie på henne. Jag hade lite problem att hitta dit från Täby, så jag kom lite sent till undersökningen, och då hade de redan hunnit kolla henne. Så jag går in i stallet och då säger dom "Din betänketid angående hingst är nu begränsad till max en halv timme. Hon har nämligen ett färdigt ägg som ligger och väntar och vi måste ha semin idag!" Det blev lite panik, då jag hade tänkt att i lugn och ro diskutera valet av hingst tillsammans med de på Rånäs, eftersom jag inte riktigt vet vad som är rätt i sammanhanget. Eftersom vi var tvungna att få semin direkt under dagen, så kunde vi utesluta semin skickad på posten, utan jag fick lov att välja någon hingst som fanns i närheten, och som var tillgänglig för semin just denna dag. Vi ringde till Lövsta, och de hade 3 hingstar, och dom rekommenderade just en av hingstarna lite mer.

Jag bestämde mig för den och satte mig i bilen för att hämta seminet. Sedan inseminerades hon på kvällen. 

Jag tänkte berätta mer om hingsten i ett separat inlägg.

Så nu är vi hemma igen, och Pazzan ska tillbaka för undersökning på 16:e dygnet och då vet vi om det har tagit sig!




/ Carolina
RSS 2.0