Helgens ridpass.

Pradus har varit glad och fin i helgen. Idag sprang hästarna som tokar i hagen när jag och Madde skulle ta in dom. Så lagom tills vi skulle rida var dom helt slut, iallafall Pradus. Hon hade ingen som helst lust att ridas, och var på dåligt humör. Men hon har varit fin senaste dagarna och det glädjer mig. Pazzan orkar däremot hur mycket som helst, så hon sprang mer eller mindre ifrån Pradus.

Ca 2 veckor till första tävlingen. Ska bli så roligt, och jag är så taggad! Lite nervös också måste jag säga, då jag inte vet vad jag har att vänta mig. Pradus är ju helt ny för mig på tävlingsbanorna. Men det ska bli spännande.



/ Carolina

Angelica Augustsson !

Helt otroligt. Vad spännande det var! Satt och kollade på världscupen live. Vilken tjej hon är, vilken ryttarinna, Angelica Augustsson. Så imponerande. Stort grattis till henne! 

Douglas Lindelöw var felfri i grunden men fick tyvärr ett nedslag i omhoppningen. Peder Fredricsson kom också till omhoppning men missbedömde helt avståndet till en oxer, och bad hästen hoppa av alldeles för tidigt. Inte en chans att det skulle gå. Dom kraschade och blev uteslutna.

Bilden är lånad från www.ridsport.se.


/ Carolina

1.50 hoppning

Kikar på kvällens 1.50 hoppning medans man väntar på mat. Inte helt fel det. Snart startar min favorit som jag hoppas nollar och kvalar till söndagens världscupshoppning, nämligen Douglas Lindelöw.

Heja heja!




/ Carolina

Kanske inte ska deppa allt för mycket.

Jag skulle verkligen vilja befinna mig nere i Göteborg under helgen, men det är svårt att bara åka ner sådär och det är dessutom ganska många mil härifrån. Men jag måste säga att dom tänker väldigt mycket på dom som inte har möjlighet att vara på plats. Det är live sändningar från varje klass, back stage klipp och massa uppdateringar.  Hur bra som helst!

Tryck här för att komma till Webb Tv sidan, där ni kan följa tävlingarna.


Följ med till dom olika stallen :



/ Carolina

Gårdagens ridpass.

Madde kom hit när jag slutat jobba. Vi red en sväng. Hästarna var fina. Det var jättekallt när vi red. Jag känner att jag börjar bli riktigt trött på vintern och kylan. Jag vill ha vår och lite mer värme nu! Precis allt blir så mycket enklare då.

Igår kändes iallafall Pradus väldigt fin. Pigg, glad och framme för skänkeln, och inte så himla tung och "trutig" fram. Igår gick hon utan gougen till en ny tygel, men idag ska jag rida med den. Ska göra det med jämna mellanrum ett tag nu, så jag kan komma åt henne på ett mer effektivt sätt och själv kunna bli starkare i min sits. Pradus vill gärna bli lång och låg, och det får hon gärna bli, men hon måste ha bakbenen med sig, och just nu har hon inte det. Hon springer bara och blir platt och tung. Med hjälpt av gougen kopplat till en ny tygel, kan jag lättare sitta kvar och vara stark i sitsen och rida henne från bakbenen fram till handen. Det blir liksom ett "stopp" där fram med hjälp av gougen, istället för att hon hänger sig ännu mer i handen och det blir dragkamp, jag tappar sitsen och hänger med framåt.  

Är det någon som inte fattar hur jag kopplar gougen till en ny tygel, säg till så kan jag visa med en liten film.




/ Carolina




Bra artikel.

Läste en bra artikel på Tidningen Ridsports hemsida. Läs hela artikeln här.

/ Carolina

Städdag.

Idag har jag städdag i stallet. Ska snart åka och köpa massor med spån. Hästarna ska få nytt och fint!



Foto: Göran Erlandsson

/ Carolina

Föreläsning och gympass med Team Hästliv.

Team Hästliv träffades på helt nybyggda gymmet i Rättvik. Vi fick en bra föreläsning om träning och hälsa, och hur viktigt det är att man rör på sig. Efter det fick vi hjälp i gymmet. Vi blev instruerade om en del redskap och vad som är speciellt bra att träna på för oss ryttare. Vi fick efter det träna fritt och fick hjälp och tips. Vi hade väldigt roligt tillsammans och hjälpte varandra. En rolig och lärorik kväll!

Nu får vi träna 3 tillfällen till efter ikväll och det ser jag mycket fram emot. Vi kommer även då kunna få hjälp. Värdefullt tycker jag.




/ Carolina

Team Hästliv - träning.

Helgens träningar har gått väldigt bra. På lördagen hoppade vi bana. Vi fick göra allt som om det vore tävling. Vi red fram själva som vi ville, utan att Linda (tränaren) la sig i eller kommenterade så mycket. Sedan fick vi gå banan och hoppa fram. Efter det hoppade vi banan två gånger. Första vändan kändes bra. Jag fokuserade bara på att hålla henne framme för skänkeln och ha en bra grundgalopp, och det gick väldigt bra. Hon kändes fin och var fokuserad. 
Andra vändan gick också bra. Då var hindrena lite högre men vi hade ett bra flyt och det kändes riktigt bra. Jag är väldigt nöjd med både mig själv och hästen. 

På kvällen åt vi middag tillsammans och sedan kollade på filmerna från dagens träning. Lite diskussioner och analyser kring det. Var väldigt roligt och lärorikt!


På söndagen red jag Pradus med gougen fastspänd genom bettet till en extra tygel. Linda tyckte vi skulle prova det på träningen. Jag har ridit så hemma litegrann men aldrig på en träning på det sättet. Det gick ganska bra. Under framridningen och i början av träningen fick jag en jättebra känsla och jag kunde komma åt henne på ett mer effektivt sätt, och själv bli starkare. Även när vi började hoppa lite på en stor volt gick det också bra. 
När vi skulle hoppa lite mer och det blev fler hinder på följd blev det lite svårare. Pradus kändes ganska trött sedan lördagen och dessutom tyckte hon att vi var jobbiga som bad henne börja acceptera en annan form. Det blev ganska jobbigt för henne och jag var tvungen att rida med massor av ben. Hon fick med sig lite bommar och vi fick inte samma flyt som på lördagen.
Men i stort är jag jättenöjd med helgen. Det är dessutom jätteroligt att träffa alla och umgås på kvällen.

Ikväll är det träff med teamet igen. Denna gången är det träning av oss själva som gäller. Vi ska till Rättviks helt nybyggda gym och få en föreläsning om träning och hälsa. Efter det ska vi få ett träningspass i gymmet. Ska bli skoj. Dock är jag jättetrött sen helgen och har världens träningsvärk. Jag upptäckte igår att jag använt benen så mycket under helgens träningar att jag fått blåmärken på insidan av låren.

Film från helgen:



/ Carolina

Dagens ridpass, kallt.

Kom hem från jobbet kl. 17.00. Motvilligt och med världens huvudvärk gick jag ut till stallet och red Pradus. Var fruktansvärt kallt och jobbigt. Red inte så långt, men det vart iallafall något. Jag hade ingen ork att göra något av dagens ridpass tyvärr. Får så fruktansvärt ont i huvudet imellanåt. Hatar det. Idag var jag bara mån om att hon skulle få röra på sig lite, eftersom helgen nog kommer bli ganska krävande. Ser mycket fram emot det, ska bli så roligt!

Ska snart gå ut och ge hästarna sista maten för idag. Efter det ska jag duscha en snabbis och sen får det nog bli sängen för min del. En mycket intensiv helg väntar. Hinner nog inte blogga imorgon, utan ni får läsa om hur helgen har varit på söndag kväll.

Trevlig helg mina vänner!

/ Carolina

Ledig plats i Team Hästliv !

På grund av ett avhopp i Team Hästliv, finns numera en ledig plats i teamet. Vi söker en hoppryttare på stor häst. Vid frågor och intresse är ni mycket välkomna att ringa!

Tel: 070- 796 64 76 eller maila på [email protected]




/ Carolina

Jobb.

Sitter på kontoret och jobbar. Madde skulle åka upp och rida Pazzan mitt på dagen. Jag kommer hem senare så jag får rida själv sen. En del av kvällen kommer ägnas åt att fixa för helgen. All utrustning ska göras rent och allt ska läggas fram.

Upptäckte igår till min fasa att Pazzan är brunstig. Inte roligt! Hon är hemsk när hon brunstar. Skriker på allt och alla, går omkring och skvätter och går knappt att rida. Blir seg som en snigel och rör sig inte ur fläcken när man rider. Helt hopplös. Jag har fått ställa in många tävlingar pga. hennes brunst. Men har vi tur är det inte så farligt denna gång. Vi får hoppas på det, annars blir träningen inte rolig för Madde...


/ Carolina

Bloggtävling.

Jag är med och tävlar om John Whitaker benlindor hos warnmark.blogg.se.




/ Carolina

Att tänka på när man köper häst.

Viktigt%20att%20g%C3%B6ra%20en%20besiktning

/ Carolina

Gårdagens och dagens ridpass.

Både igår och idag kändes Pradus väldigt fin. Hon är allert och glad. Känns som att vi gör framsteg hela tiden, även om det går några steg fram och några tillbaka, men så är det. I det stora hela gör vi framsteg. Jag tänker hela tiden på att hålla henne aktiv i varje steg. Aktivera och "ställa frågor" hela tiden, och är noga med att få snabba svar. Hon är lite tjuren Ferdinand, och ibland är det lite svårt att få kontakt och komma åt henne på rätt sätt. Men det går bättre och bättre. Vissa dagar bättre än andra men just nu går det ganska bra. Det krävs väldigt mycket från min sida, men det är bara bra för mig. Nu måste jag rida mycket mer kraftfullt än vad jag har varit van vid, så det är lite nytt för mig. Hon är inte jättestor, men är ändå mycket häst att rida.

I helgen är det träning med Team Hästliv. Ser mycket fram emot det. På lördagen ska vi hoppa bana och varje ryttare kommer att filmas. Under middagen på kvällen ska alla tillsammans analysera och gå igenom ritterna, och sedan på söndagens träning ska vi träna på dom bitarna som var mindre bra på lördagen. Toppen. Har inte hoppat så mycket bana med Pradus, så vi behöver verkligen göra det. Med tanke på att första tävlingen är snart så är det verkligen aktuellt. Dock känner jag på mig att helgens träning kommer bli lite att bita i, iallafall för oss. Men skoj ska det bli!



Läs mer om teamet och deltagarna på www.hastlivsiljan.se !



/ Carolina

Pradus

Jag roar mig mycket med att klippa ihop filmer på ett program på datorn som jag inte visste att jag hade. Men nu har jag hittat det och jag tycker det är jätteroligt att leka lite. Ändra hastighet, lägga till effekter osv. Haha, skoj! Gjorde ett litet klipp på Pradus.



/ Carolina

Dagens ridpass.

Idag är jag glad. Pradus var riktigt trevlig idag. Trots -16 grader, mörkret och en Carolina med 2 ton kläder, täckbyxor och filt över sig, gick det riktigt bra att rida idag. Kom hem från jobbet 16.30. Hästarna fick mat, sen kom Madde så hon följde med på Pazzan. Vi konstaterade att förra gången det var teamträning var det lika kallt under hela den veckan, då man måste rida hästarna nästan varje dag inför träningen. Hoppas verkligen att det inte är lika kallt denna träning som det var sist. Då var det -20 ena dagen. Körhallen är ju uppvärmd, men nu ska vi vara på Rättviks Ridklubb och det ridhuset är snorkallt!

Men som sagt, ett riktigt bra och trevligt ridpass idag.


/ Carolina

Pacha Van Het Pashuis



/ Carolina

Hoppning på TV.

Ikväll kl. 21.00 på Svt24 är det världscupshoppning från Vigo. Missa inte det !


/ Carolina

Dagens ridpass.

Jag och mamma red en vända med Pradus och Brambo. En lagom lång skogstur i det här kalla vädret. Idag var Pradus dryg. Blev lite sur på henne. Hon ignoerande mig totalt, var helt platt och jobbade inte alls. Hon är så fruktansvärt bekväm ibland, eller oftast. Så idag jobbade jag verkligen som en tok för att få det att lossna lite och att hon verkligen lyssnade och engagerade sig lite.

Ökade och minskade mycket, gjorde halt, flyttade och bad hela tiden om hennes uppmärksamhet. I början sket hon totalt i mig, men mot slutet gav hon sig. Vid det laget var jag både psykiskt och fysiskt slut, men hon blev fin. När det väl lossnat lite så lyssnar hon helt plötsligt jättebra och blir ganska känslig för mina hjälper.

Men jag behöver verkligen också det här, jag har en tendens att kunna "åka häst" lite för mycket ibland, och själv bli för bekväm. Men nu måste jag verkligen jobba för att få något att hända. Jag utvecklas av att rida Pradus, hon är bra för mig.




Nu blir det snart mysig middag, för idag fyller mamma år!


/ Carolina

Hovslagare + dagens ridpass.

Idag har det varit en mysig dag. Först åt jag en mycket trevlig lunch med Elin. Efter det åkte jag hem och fixade stallet. Hovslagaren kom runt 16. Han var väldigt trevlig och duktig. Jag ställde mycket frågor och han förklarade väldigt bra och var engegerad. Jag förstod det mesta han sa då han ibland blandade in lite tyska, men det funkade bra ändå. Han tyckte att Pradus hovar såg ganska bra ut, men att hon var ful bak, vilket jag också tycker. Vi hade väldigt intressanta diskussioner. Han sa bla. att det inte spelade någon roll att hon har olika stora hovar fram. Så länge hovarna inte är oregelbunda och har konstig form så spelar det ingen större roll. Bara om hästarna helt plötsligt blir olika i fötterna. Han tyckte också att det var bra att jag väljer att ha sidotåkappor bak. Han berättade att i Tyskland skor man nästan alltid med sidotåkappor bak, för att det ger bästa stabilitet och passform. Väldigt sällan man gör på annat vis.

Jag måste säga att jag verkligen tyckte att denna hovslagare var bra och vettig. Han var väldigt nogrann och tog sig tid att få det bra. Han frågade en massa och verkade gilla sitt jobb. 
Roligast av allt var att han pratade tyska med Pradus, vilket hon verkade gilla skarpt. Hon lyssnade verkligen på honom. När Pradus blev lite bråkig och testade, sa han åt henne på tyska med sträng röst, och hon blev som ett lamm. När han ville ha hoven sa han det till henne och hon lyfte av sig själv utan att ha gjort något med kroppen för att visa att han ville ha hoven. Var coolt att se. Dom blev verkligen kompisar. Hon kände sig hemma med en tysk hovslagare. Dom kommer från samma land och pratar samma språk, (haha.) Nej, men ärligt talat, jag funderar på om jag ska låta honom sko Pradus, han verkade väldigt professionell.

När skon var på plats gjorde jag i ordning henne och red en sväng. Hon var galet pigg. Jag fick hålla i mig. Fick hela tiden sysselsätta henne för att hon inte skulle flyga i luften. Så på tå! Men hon kändes fin och fräsh. Var skoj att rida henne!

Ikväll väntar jobb, 22-03. Bara att börja tagga till.





/ Carolina



Högbo 13 mars.

Nu har proppen kommit ut för Högbos regionala tävling den 13 mars. Kommer hoppa de klasser som är inringade med rött. Blir en bra start det!





/ Carolina

Imorgon får Pradus sko.

Yes, imorgon kommer en hovslagare och slår på Pradus sko. Äntligen. Var meningen att han skulle komma idag, men han körde fast i Falun så han hann inte hit. Typiskt. Men jag får vara glad att han ställer upp och kommer hit. Har aldrig träffat honom och vet inte vem det är. Han är tysk och bor på Sollerön. Tack och lov kan han ganska bra svenska, så jag slipper prata tyska. Hade kunnat bli hur galet som helst annars. Lite tyska kan jag, men inte alls mycket egentligen...

Så imorgon kan jag äntligen rida Pradus igen!




/ Carolina 

Träningen.

Som sagt, träningen i tisdags med Pazzan gick riktigt bra. Det var lite ovant och vingligt för mig, men det var riktigt roligt. Pazzan var fin. Hon är ju alltid som hon är. Het som en potatis när det kommer fram hinder.

Men hon skötte sig ändå riktigt bra tycker jag. Hon kan vara 100 gånger värre. I början testade hon hur mycket hon fick springa och mot slutet lyssnade hon bättre. Men vissa saker med henne får man bara acceptera, annars bjuder hon inte på sig själv, så som att hon vill ta tag i sakerna mycket själv.

Vi hoppade fram lite på böjt spår med en bom innan. Trav och galopp. Hon var ganska springig och stark i början, men sen fick jag bukt på det. Sedan hoppade vi på rakt spår på medellinjen. Liten stuts in och 3 galoppsprång fram till en oxer. Där backade hon av lite av sig själv. Vi hoppade trippelbarr och sedan la vi ihop allt till en liten bana. Första rundan ville hon dra iväg lite för mycket så var tvungen att lägga in volter ibland. Men sista rundan gick bra.


Det var iallafall väldigt roligt. Inte varje dag man rider ponny längre, och jag är glad att jag fortfarande kan göra det ibland. Hon är bara för cool min underbara lilla ponny, och hon är den hästen som kommit mig närmast genom åren. Hon är väldigt speciell för mig!


Här kan ni se hur det såg ut i tisdags:



/ Carolina

Pradus fortfarande utan sko.

Träningen igår med Pazzan gick jättebra och det var hur kul som helst. Riktig nostalgi. Fick inte över filmerna till datorn igår, riktigt irriterande. Jag ska berätta mer om träningen när jag fått över filmerna.

Igår fick jag reda på att min hovslagare är bortrest i 2 veckor. Jättroligt. Pradus har ingen framsko. Har fått numret till en annan hovslagare så jag hoppas att han kan komma inom kort! Det är träning med teamet om drygt en vecka och jag börjar känna mig riktigt stressad över att jag inte kan rida!!

Frustrerande.





/ Carolina

Ägarbyte.

Idag gick jag in och gjorde ett ägarbyte på Pradus. Numera gör man det via Tävlingsdatabasen och man får inte hem någon ny licensbricka. Samma gäller ryttarlicenserna. Det bara registreras på databasen att man betalt licensen och ägarbytet. Väldigt smidigt måste jag säga. Även om jag tyckte det var ganska roligt med brickorna, hehe.





/ Carolina

Ponnyakuten.

Jag är ett stort "fan" av Ponnyakuten. Jag tycker det är ett jättebra program och det är roligt att följa. Det är även intressant att se hur de löser de olika problemen med ponnyerna. Deltagarna är så himla fina tillsammans med sina ponnyer. Det sägs också en hel del vettigt i programmen, som man själv kan ta mig sig i hanteringen av sina egna hästar.  

Jag kollar på avsnitten på webben. Då kan man se avsnitten en hel vecka innan dom sänds på TV. Kolla in avsnitt 5 här.

Följer ni Ponnyakuten och vad tycker ni ?





/ Carolina

Fy!

Hittade dom här filmerna på http://mybergdahl.blogspot.com/. Ser riktigt otäckt ut!







/ Carolina

Gårdagens och dagens ridpass.

Igår red jag och mamma ut på Brambo och Pazzan. Blev en galopptur, hästarna tyckte det va hur kul som helst. Var riktigt mycket krut i dom. Jag hade rejält körigt med Pazzan iallafall, jösses vad hon är het ibland. Men rolig är hon!

Pradus har olyckligtvis haft av sig en framsko i hagen. Får aldrig tag på hovslagaren och det är ju träning imorgon, men den lär jag inte kunna ta med Pradus på. Jag vill ändå vara med på träningen så tror jag ska ta med mig Pazzan. Helt galet egentligen. Är för stor för henne men så farligt är det inte. Rider henne bara ibland för att hålla igång henne dom gånger Madde inte kan rida. Men jag tror att en träning klarar hon med mig på ryggen. Bara småskutta lite, för skoj skull.
Dock är det riktigt surt att inte Pradus kan följa med. Vi skulle verkligen behöva den träningen. Nästa träning blir med teamet och det skulle varit skönt att ha gjort en riktig träning innan det. Men men...

Idag kom Madde hit. Idag travade vi bara hästarna då dom galopperade så mycket igår. Dom var fina båda två. Jag tycker det är så roligt att ha Madde här. Ha någon att rida med och kunna prata med. Har ridit så mycket själv nu i så många år. Roligt med lite sällskap.

Jag hoppas verkligen att hovslagaren kommer hit inom kort så jag kan rida Pradus iallafall. Nu kan jag ju inte ens göra det. Hon är ganska rastlös kan man säga. Hopplöst...





/ Carolina

Jobb.

Ska snart iväg och jobba, 19-03. Inte helt frisk än men det är bara att bita ihop. Madde har stått för ridningen i helgen. Har fått mycket hjälp, vilket jag är väldigt tacksam för!

Ska få i mig lite mat snart, sen byta om och åka till jobbet. Imorgon ska jag försöka komma iväg till Borlänge på Aubiose rean, hoppas på de. 





/ Carolina 


Sjukling.

Jag blir aldrig frisk. Feber, ont i halsen och hostar. Inte roligt alls. Mamma är inte hemma förrän på Lördag så jag har stallet själv också. Jag måste egentligen vila, men det är fullt upp just nu. Imorgon ska jag på 20-års fest. Det är min kompis Anna som fyller år, så jag vill såklart dit. Borde inte alls gå egentligen. Kanske inte kan vara kvar så länge. På lördag är det tänkt att jag ska jobba, 22-03 på nattklubben. Blir nog tungt om jag fortfarande mår såhär, men känns inte bra att ringa och säga att jag inte kan jobba...

Trots febern åkte jag idag till körskolan. Tänka sig, grattis Carolina. Har nämligen bestämt mig för att skaffa mig körkort inom kort. Dom flesta har körkort bara dagarna efter deras 18-årsdag, och jag fyller snart 20, lite efter jag vet.

Idag hade två lampor gått i stallet, vid fodret. Var helt bäcksvart där ute nu när jag skulle ta in och ge hästarna mat. Jag som är ganska mörkrädd också, fy!





/ Carolina

Artikeln.

Idag kom artikeln ut i Dalademokraten. Nästan en helsida i tidningen med 3 bilder, skoj!

Läs hela artikeln på internet här.






/ Carolina
RSS 2.0