Provresultat.

Fick svar på Pradus blodprov idag. Hon hade ett lite för högt njurvärde, och ska äta medicin ett tag. Det är inget allvarligt och jag kan rida henne fullt ut även om hon äter medicinen.

/ Carolina

Sådant där drygt.

Idag blev det tyvärr ingen ridning som det var tänkt. Ville ner till körhallen med Pradus, men vi var tvungna att åka och hämta nytt hö istället. Segt. 4, 5 mil rakt ut i skogen på kvällen efter att jag varit på körskolan. Kom i princip nyss hem. Men nu är nytt hö hemma och vi slipper pyssla med det på ett tag. Skönt i och för sig.

Igår red jag Pradus en vända. Jobbade henne mycket i skritt och trav. Hon var lite seg och lat. Blir lite trött på henne ibland, då hon låtsas som hon inte vet vad jag menar när jag lägger till skänkeln. Jag vill ha en reaktion. Jag kräver inte den perfekta ökningen och även om hon så bara ska vingla iväg, så vill jag ändå ha någon form av reaktion på min skänkel. Grunderna måste sitta mycket bättre än vad dom gör just nu. Fram och tillbaka, och åt sidan. Nöta, nöta, nöta är det som gäller!

Imorgon ska jag ut i skogen och börja galoppera henne lite smått. Blir spännande.



Hej så länge !

/ Carolina

Lös ko.

Igår var det tänkt att jag skulle rida en viss sväng, men jag fick lov att vända då vi stötte på en lös ko i skogen. Pradus blev galet rädd och visste inte vart hon skulle ta vägen. Jag blev typ lika rädd, för kossan sprang runt helt förvirrad. Så jag fick lov att rida en annan sväng, men faktum är att jag inte har sådär jättemycket att välja mellan. Jag traskade till lite lätta klätterbackar och red lite där. Pradus fick lyfta på benen och jobba lite. Hon tyckte det var rätt spännande så hon jobbade på bra. Är inte så farligt jobbiga och ansträngande backar, så helt ok för henne att börja med nu efter skadan. Sedan travade jag henne lite på vägarna och tog till sist en ganska lång skrittvända hem. Jobbade henne vidare i skritten och flyttade undan lite. Helt ok ridpass blev det ändå.

Idag red jag och Madde den svängen jag hade tänkt rida igår, och idag mötte vi ingen ko. Skönt, haha. Pradus var lite stretig och seg idag, men helt ok ändå. 

Imorgon ska jag rida en vända på morgonen tänkte jag. Sedan på torsdag hoppas jag kunna åka ner till Körhallen och börja galoppera henne litegrann.



Pradus älskar att hon kan se ut. Men snart är det för kallt för att ha sådär, då åker fönstret på igen.

/ Carolina


Glad

Hej på er!

Har varit så mycket sedan jag var i Stockholm med Pradus, så har inte hunnit skriva. 
Hur som helst så åkte jag och Elin ner till Brunmåla i onsdags. Resan gick jättebra, utan några som helst problem. Axel kollade Pradus och vi gjorde som en ny besiktning kan man säga. Han böjde och jag fick springa med henne på rakt spår och sedan longerade vi också. Han kunde inte se någon hälta alls och hon var helt jämn och fin nu. Hon blev friskförklarad och jag blev glaaaaaaaaad. Hon behandlades i bakknäna då han tyckte vi skulle hjälpa henne lite med de.

Jag berättade även att jag tycker hon dricker så extremt mycket vatten och av det kissar minst lika mycket. Det är i och för sig bra att det är åt det hållet, men han ville ta ett blodprov på henne för att se så njurarna mår bra. Så det gjorde vi, och jag har inte fått något svar på provet ännu. Tyckte det var jättebra att vi tog ett blodprov, för då kan man även få reda på om hon har några brister på något också.

Så nu är Pradus helt frisk igen och jag kan sätta igång henne fullt ut nu. Får galoppera på torsdag och sedan är det bara att köra på succesivt. Ni anar inte hur sköööööööööööööööönt det känns !!!

Ridningen har känts jättebra sedan vi kom hem. Sprutorna i bakknäna upplever jag känns. Plötsligt blev hon lite mer rörlig och trampar på mycket bättre.

Jag är enormt tacksam över hjälpen jag får hos Brunmåla. Kan varmt rekommendera att åka dit. Inte bara för att jag är god vän med människorna där nere sen en ganska lång tid tillbaka, utan för att dom har veterinärer av toppklass och för att dom är väldigt nogranna och inte lämnar något åt slumpen. Vill du ha den bästa hjälpen, åk dit !

http://www.brunmala.se/



Är väldigt lättad över att Pradus är frisk och super lycklig över att jag äntligen kan börja rida på riktigt igen!

/ Carolina

JAAAAAAAAAAAA!!!

PRADUS ÄR FRISK !!!



/ Carolina

Veterinären

Imorgon bär det av mot Stockholm och återbesök hos veterinären med Pradus! 
Nu håller vi alla tummar!

/ Carolina

KOM IGEN NU SVERIGE !


/ Carolina

Sur Pradus = Fin Pradus.

Idag upptäckte jag att när man retar upp Pradus lite så blir hon mer effektiv och det i sig gör att hon trampar igång på ett annat vis. Idag följde jag upp det som jag gjorde igår. Lite flyttningar, halter och igångsättningar osv. Ju mer man kräver av henne, ju mer sur blir hon, men det resulterar i att hon blir riktigt fin på slutet.

Jag sitter och hoppas på en tid hos veterinären inom en snar framtid. Fick en återbuds tid, men det var från den ena dagen till den andra, så det hanns inte med. Dom har nämligen knökfullt för tillfället, efter att de haft semesterstängt i 2 veckor.

Nu ska jag snart åka till gymmet. Sitter på mammas jobb och väntar på att hon ska dyka upp. Har ingen aning om vart hon håller hus. Typiskt nog känns det som att jag håller på att dra på mig en förkylning. Inte bra när man ska träna..men aja...

Tjingeling så länge !

/ Carolina

Team Hästliv showar.

Bjuder på ett litet klipp från Hästliv Siljans show där Team Hästliv hade en stafetthoppning. Vi hade grymt roligt hela den dagen med rep och allt. Showen på kvällen blev sedan jättebra! Jag var i det gröna laget, men jag tabbade mig totalt genom att missa ett hinder och fick lägga staffvolt, vilket då gjorde att vi kom tvärsist. Haha.



/ Carolina

Gårdagens ridpass.

Gårdagens ridpass gick bra. Pradus var fin, men också väldigt tjurig. Jag jobbade henne i skritten och det var inte så uppskattat. Men hon gav med sig och blev jättefin. Gav henne lite äpplen när vi kom hem, så hon skulle bli lite glad på mig. Haha.

Tycker det är skitläskigt att rida i skogen nu, då dom varnat om att man ska vara försiktig. Det är nämligen väldigt många fler björnar som blivit skadeskjutna iår, och som dom sedan inte fått tag på. Jippie...
Problemet med det är att det knappt finns några bra vägar att trava på, om man nu inte ger sig in i skogen, vilket jag helst inte gör ensam.

I helgen är det träning med Teamet. Ska bli superroligt. Jag ska köra ner Pradus och trava henne på utebanan där med alla andra hästarna. Sedan på kvällen så har jag bjudit in till kräftskiva på våran höskulle. Så jag håller på att fixa lite där så det blir riktigt mysig stämning. Tror vi blir runt 25-30 pers. Sedan är det träning igen på söndag.

Nu ska jag sätta mig och jobba lite. Sedan rida en vända och fixa stallet. På eftermiddagen åker jag en sväng till gymmet. 

Hörs sen!



/ Carolina

Brambo



/ Carolina

Fin Praddis.

Igår red jag samma vända som i måndags. Travade på och Pradus kändes fin. Stannade till på en liten större yta och flyttade undan bakdelen lite. Höll på ett tag i båda varven och det gick fint. Lite svårare i höger varv.
Mötte en älg ute i skogen igår också. Tycker det är ganska obehagligt så jag skrämde iväg den, och då kunde jag rida förbi. Har faktiskt blivit jagad av en älg när jag var liten och red ute i skogen, så jag har fortfarande lite respekt för dom.

Idag regnade det konstant hela dagen, men jag och Madde klädde på oss och red en sväng. Pazzi var brunstig och seg, men Pradus var pigg, glad och framåt.

Nästa helg är det träning med Team Hästliv. Då tänkte jag ta med mig Pradus ner och rida samtidigt som dom andra. Kan vara nyttigt att åka transport och befinna sig bland andra hästar, nu efter att hon inte gjort det på ett bra tag. När dom andra hoppar och har skoj, kan jag trava och jobba henne lite iallafall.




/ Carolina

Tv-tider



/ Carolina

Regnigt

Ligger i sängen och hör hur det regnar i massor ute. Man får vara glad så länge det regnar på kvällen och natten. Kom bara några droppar under dagen men lyckades rida när det var uppehåll.

I lördags träffade jag min vän Caroline, som också äger Brambo och som under många år hjälp mig oerhört med hästarna, och har varit och fortfarande är en mycket bra rådgivare. Pratade lite med henne om Pradus och vi kom fram till att nu måste vi få henne frisk. Fick också en del råd om ridningen just nu. Jag tycker det är lite svårt med hur mycket jag kan kräva av Pradus för tillfället med tanke på skadan, och hur mycket fysisk ansträngning jag kan utsätta henne för även om vi bara travar. Men jag kan sätta henne i ganska mycket jobb i skritten och traven, för det ska hon nu vara frisk nog för. Och det har jag också gjort nu senaste tiden. Men nästa steg nu är att återigen kolla upp henne för att få klart för oss vart vi står. Efter det kan vi ta ställning till ökad träning.

Idag red jag på grusvägarna, travade på och det kändes ganska bra. Tror vi har kommit in i en liten svacka då hon blivit lite surig efter att jag nu börjat komma åt henne på ett annat sätt. Lite protester och hon gör det mesta för att komma undan arbete. Idag red jag utan förbygeln vilket jag börjar tycka är bättre. Vet inte om det är det när vi hoppar, men i dagsläget på marken funkar det nästan bättre utan. Hon fullkomligt hatar backarna just nu. Förut har jag någonstans tillåtit att hon lagt all vikt på mig och att jag har mer eller mindre burit runt henne. Eller tillåtit har jag väl inte heller gjort, men det har varit kämpigt att kunna göra annat, så ska jag säga. Men nu har jag ändrat om lite och rider på ett lite annat vis, vilket gör att hon måste ta lite eget ansvar över sin kropp och hålla koll på sig själv... Hon är inte helt tillfreds med det och ibland känns det som att hon inte riktigt vet hur man gör.
En sak är då säker och det är att backträningen är mer än super för min lilla soffpotatis...

Men jag diggar henne skarpt. Vet och känner att hon har en jäkla potensial. Hoppas, hoppas, hoppas nu bara att hon är frisk. Jag vet att jag tjatar, men jag tror ni förstår !



Madde var och tävlade Paz igår. Hade gått bra. Skoj skoj! Nu börjar det lite smått närma sig Helsingborg och tävlande under Ponny-SM för deras del!




/ Carolina

Dags för fest.

Idag har pappa sin 50-års fest. Ska bli så roligt och det kommer så mycket folk!

I torsdag red jag Pradus en sväng på kvällen. Travade en del på vägarna och hon kändes väl sådär. Hon kändes ju så himla bra för ett tag sedan, men nu vet jag inte. Senaste gångerna har hon varit seg, inte velat trava och varit allmänt konstig. Men Pradus är lite såhär av naturen. Ibland har hon ingen lust och är helt off, så det är svårt att veta om det är på grund av skadan... Förhoppningsvis protesterar hon bara lite nu när jag börjat komma åt henne bättre.

Vi ska tillbaka till veterinären snart, så då får vi veta hur det ser ut. Ska bli skönt. Blir beskedet negativt kommer jag bara vilja lägga ner allt fullkomligt, även fast jag vet att jag naturligtvis inte kommer göra det...

Men nu lämnar vi hästlivet för att tag, och taggar för fest!


/ Carolina
RSS 2.0