Dressyrträningen.

Toppennöjd efter kvällens dressyrpass. Berättar mer och lägger upp film imorgon :)

Jag är så slut nu, så det är sängen som gäller!
God natt 

/ Carolina

Lotta Björe pratar om Rolf-Göran.



/ Carolina

Känns bra.

Hej på er! 

I fredags red jag Pradus en ganska lång vända. Tog med mig den fina känslan jag fick i torsdags och jobbade vidare på den. Hon var lite ofokuserad i fredags och var svår att jobba med. Men la in mycket tempoväxlingar och halter för att lyckas få hennes uppmärksamhet och hon blev lättare mot slutet.

I lördags red jag tillsammans med mamma och Brambo. En lång uteritt med en del trav och galopp. Pradus blir lite svår åtkomlig när man rider tillsammans med någon annan, men jag låter det vara så. Hästarna fick röra på sig och mådde bra av det.

Idag red jag först en liten vända med mamma och Brambo. Pappa promenerade efter med hunden, och mamma skulle följa med pappa en vända där man måste gå över en stor bro och stora vägar. Jag kände inte för att rida där med Pradus, så jag vek av efter ett tag och red själv en annan vända. Pradus var pigg och fin. Rätt inställning med mycket energi. Känns väldigt bra just nu. 

Imorgon ska jag ut och skritta och trava lite lätt bara. Sedan på tisdag är det dressyrträning för Kerstin. Kommer bli toppen.

Nu ska jag snart kolla på världscupen på tv , sedan ponnyakuten :)



/ Carolina

Körkort och dagens ridpass.

Uppkörningen gick jättebra så jag klarade den och nu har jag körkort! Hur skönt som helst och jag är jätteglad över att jag slapp göra om varken teoriprov eller uppkörning.

Är supernöjd med Pradus efter dagens ridpass. Det blev mörkt innan jag hann rida, men nu är det så bra vägar runt om här så man behöver inte ner i skogen på samma vis. I början var hon jättepigg och sprattig. Såg spöken och bralla runt. Inte så roligt när man har täckbyxor och knappt kan sitta kvar i sadeln. Började med att jogga henne en ganska lång stund, sedan gjorde jag återkommande tempoväxlingar och ville att hon skulle länga ut ordentligt, och svara kvickt för skänkeln. I början knorrar hon ju som alltid, men sedan släppte hon loss och blev jättefin. Lyckades omvandla hennes överskottsenergi till arbete istället.

På tisdag ska vi träna första träningen för Kerstin Ahlgren. Från och med det har vi nu dressyrträning varannan tisdag framöver. Känns jättebra. Sedan sätter Team-träningarna igång snart och Linda Heed kommer upp i Mars igen, och då kan jag och Pradus lyckligtvis också vara med. Missade ju förra gången pga. skadan. Förhoppningsvis kommer även Kristian V.K upp igen också, vilket jag verkligen hoppas, för jag fick mycket hjälp av honom med Pradus.



Pazzan myser i hagen med sitt nya tjocka vintertäcke :)

/ Carolina

I'm back !

Om ni undrat vart jag har hållit hus ett tag, så har jag varit på semester i Puerto Rico. 24 grader varmt och strålande sol. Av lite olika skäl så har jag valt att inte nämna det här. Iallafall så har vi haft det helt underbart :) 

Pradus körde vi ner till Brunmåla, där hon har fått vara medans vi var borta. Brambo och Pazzan har varit hemma och haft det toppen tillsammans med Madde och Hanna.

Pradus fick sig ett besök hos veterinären medans hon var där, och allting såg jättebra ut. Underbart!
Därimot kunde dom konstatera att hon ibland blir så kallat "tygelhalt", vilket uppkommer av att hon inte är tillräckligt framme för skänkeln och "knäpper av" i nacken och blir ostadig i munnen. I det läget ser hon oren ut. Egentligen var det inget nytt för mig. Vi jobbar med formen varje dag. Ständigt nötande med att lyssna effektivt på skänkeln. Vissa stunder när jag rider, har jag känt att allting inte riktigt känns bra, men inte kunnat sätta fingret på vad det är. Men nu vet jag att det är det här jag känner av. Hon blir tygelhalt. Jag är glad att Pradus i dagsläget är helt frisk från sin skada och kan ridas till 100%. Detta problem är något vi kan rida bort. Så länge jag har min Pradus frisk så är jag mer än glad.

Sen fick jag lite bastning för att hon är uppkäftig och har attitydsproblem. Jag blir lite full i skratt. Alla säger till mig att Pradus verkar så snäll och vänlig hela tiden, men så är verkligen inte fallet. Förra gången jag sprang upp för veterinären med henne, hade jag hjälm på mig. Folk blev lite frågande. Hon är ju så snäll hela tiden, eller?... Nej, Pradus är expert på att spela guds barn. Umgås med henne en tid så förstår ni vad jag menar. Hon är ett lömskt sto. Vilket fler än jag verkar ha fattat nu. Haha. Från min sida är det stor kärlek till denna häst, hon är fantastisk!





Har hunnit rida Pradus några gånger efter jag kom hem. Ganska kravlöst arbete i skogen. Men hon har varit väldigt positiv och pigg.

Har varit jättemycket på körskolan senaste dagarna. Teoriprovet hade jag i torsdags och klarade det! Skönt! Nu är det bara uppkörningen kvar nu till veckan. Jag kan inte sticka under stolen med att jag är skapligt nervös. Vill så jäkla gärna klara det så jag slipper hålla på med detta något mer. Jag vill ha mitt körkort nu!

Nu ska jag gå ut och ta in hästarna. Dom är faktiskt ute fortfarande. Fodra lite, sen gå in och kolla hästhoppning på tv. Myspys söndag i soffan med bästa tänkbara på Tvn :)

/ Carolina
RSS 2.0