Galopp.

Igår tog jag och Madde en galopptur med hästarna. Jag upplever att Pradus är ganska matt just nu. Jag tror det beror på pälsomställningen och hormoner såhär i början av våren. Men, igår var hon faktiskt pigg och fin. Galopperade på bra. Sadeln tror jag gör sitt. Hon är mycket lösare nu och när vi galopperade på lite tog hon i mycket mer än vad hon brukar göra och orkade mer.

Jag har gjort om lite i hennes foderstat också. Jag har bytt till Krafft Musli grön, för lite yngre hästar. Ett väldigt proteinrikt foder, vilket jag tror är bra för Pradus just nu. Sen äter hon Chevinal Plus och ett fodertillskott som heter 100%, från märket Vetvital. Prudukterna från Vetvital verkar fungera. Dom har alla möjliga fodertillskott som är anpassat efter olika behov osv. Mina hästar har under ganska lång tid ätit lite olika fodertillskott från dom, och det har fungerat superbra. Det man vill förbättra, förbättas helt klart. Brambo har ex. fått lite hjälp med att hålla sig lite smidig i kroppen och dessutom inte få så torra luftvägar. Alla hästarna äter "100%" nu och dom blir piggare, tro mig.

Prudukterna klassas inte som doping och har ingen karens. Endast en produkt har 14 dagars karenstid.

Igår när vi red skulle vi ta en annan väg hem. En väg som inkluderar en bäck. Pazzan gick ju såklart över direkt, men inte Pradus, såklart. Vi stod där i runt 20 min och hon skulle absolut inte gå där. Men tro det eller ej. Hon gav sig. Hon hoppade till slut över och jag vann. Viktigt!

Nu ska jag sova. Imorgon väntas jobb hela dagen.
Ta hand om er och sov gott !




/ Carolina



Uppdatering.

Var ett tag sen jag skrev nu. Det har helt enkelt inte blivit så mycket tid framför datorn. Mycket jobb osv. Vad har hänt sen sist då. Jo. Vi hade träning med Team Hästliv förra helgen. Dressyren på lördagen gick jättebra. Pradus var fantastiskt duktig. Men, söndagens hoppning gick verkligen inte alls bra. Jag behöver inte säga mer än att Pradus har startat krig...Vrånga sto! Hoppade ingenting. Allt var läskigt. Hon har inte varit tittig på 6 månader, vad håller hon på med?

Jag åkte på träning som vanligt i tisdags för att se om hon skötte sig bättre då. Och jag, det gjorde hon. Inga dumheter alls. Hoppade allt och jag kunde fokusera på träningen och inte bara på att få henne över hindrena.

Men det känns väl sådär just nu. Jag hoppas verkligen att det här är något tillfälligt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Känns riktigt tråkigt att få ett sådant här bakslag. Jag ville ut och tävla och ha roligt igen. Men jag lär få vänta ett tag till... piss.

Snart går bilen ner mot Stockholm iallafall. Känns bra. Jag behöver hjälp.



Pazzan och Madde gjorde sin andra start i fredags. En L:C och en L:B. Felfria i båda klasserna och precis utanför placering. Toppenbra. Jag är så glad för deras skull, dom är så fina och duktiga!




/ Carolina

Lite att berätta.

Har lite att berätta, men måste sova nu. Nytt inlägg kommer alltså snart. Imorgon ska jag nämligen följa med Madde och Pazzan på deras andra tävling, så måste sova nu för att kunna komma upp imorgon bitti.

God natt.

/ Carolina

Kär

Hjälp, jag blev kär i dom här chapsen!



/ Carolina

Byggt hage + dagens ridpass.

Idag har jag byggt en ny hage till hästarna. Var bara tvungen. Det är alldeles för blött nu i den hagen dom går i. Den andra hagen är också ganska blöt, så jag byggde en ny. Blev bra. Gick förvånandsvärt bra, marken var mjuk. Nu har dom en stor ny hage att gå i, med öppna ytor. Nu slipper dom bli så blöta och skitiga om benen. Brambo och Pazzan har gått på den marken förut, så för dom var det inget nytt. Men Pradus har aldrig gått där, så för henne var det helt nytt. Hon sprang som en galning och flög runt i hela hagen. Brambo blev helt till sig av att få springa lite så han bjöd på en del akrobatiska rörelser man inte trodde han var kapabel till vid den här åldern. Haha.

På eftermiddagen kom Madde hit, så vi red en vända. Pazzan är brunstig igen. Blir inte klok på henne. Men vi får vara glada för att hon är det nu och inte nästa helg. Då ska Madde och Paz tävla igen :)

Pradus kändes väldigt fin. Sadeln verkar göra sitt, plus att hon tagit det lugnt i 2 veckor nu, (förutom hennes rally i hagen idag). Nu börjar hon acceptera att man håller i henne och man behöver inte ha hela henne i handen, utan hon bär sig själv lättare nu. Blir inte lika stum i munnen som förut och blir starkare och starkare i kroppen hela tiden. Hela hon har lättare för sig, vilket också är tydligt i hoppningen. Hon är spänstigare och hoppar kvickare och lättare.

Framför allt har galoppen blivit mycket bättre. Hon har en mycket rundare galopp och tar för sig mer. Det är mycket häst att rida, och jag börjar mer och mer hitta knapparna. Därför tror jag att det kommer bli jättebra när vi börjar tävla utomhus. Pradus behöver nog lite ytor och ett utomhustempo för att kunna prestera som bäst. Får se om jag gör någon mer inomhustävling nu, ska höra med Linda vad hon tycker. Sist jag pratade med henne tyckte hon att jag skulle skippa att tävla inomhus nu och börja om lite på nytt utomhus och se vad som händer då. Glömma bort det som hänt på dom tävlingar vi åkt på och satsa på utomhussäsongen istället. 

Ska bli spännande och se hur "Prad" är i helgen. Dressyrträning på lördag och hoppträning på söndag. Skoj!




/ Carolina

Dagens ridpass.

Mamma var uppe i sadeln efter typ 2 månader. Vi red en skogsvända. Pradus var lite småknäpp och laddad i stallgången. Men hon var fin idag. Hon har nog laddat batterierna lite vilket känns bra. Lite små töntig ute i skogen nu när allt plötsligt ser konstigt ut utan all snö. Mycket vatten i skogen men det går ganska bra. Här om dagen fick jag sitta av i skogen för att hon vägrade gå över lite vatten, men idag gick det bra.

Hon börjar komma till arbete mycket fortare nu och att kunna arbeta henne i skogen går bättre och bättre. Jag tror hon trivs med den här sadeln också. Hon känns mycket mer fri och rörlig i den.

Brambo var pigg och glad. Han gör alltid det han ska och still going strong trots hans 22 år.

Pazzan fick en välförtjänst ledig dag idag. Hon myste runt i hagen och hade det bra. Sötaste gullponnyn !




/ Carolina



Ponnytävling.

Idag följde jag med Madde och Pazzan på deras första tävling tillsammans. Det gick jättebra. Två superfina felfria rundor med en 4:e placering med sig hem. Så roligt!




/ Carolina

Till salu.

Fin svart Appaloosa Italy allroundsadel. Trolig 17" med bomvidd 33. I fint skick.
Pris: 4000 :-



Fin svart tävlingskavaj av märket Drako Artiklar säljes. Sammet på krage och fickor. Rött tyg på insidan. Tre guldknappar fram och två bak. Väldigt elegant kavaj i väldigt fint skick! Som ny.
Storlek: 38 
Tvätt: 40 grader 
Pris: 700 :- 



Fin svart tävlingskavaj av märket Jacson. Grått innertyg. Fyra svarta knappar fram och två silverknappar bak och tre silver på vardera ärm. 
Storlek: 170 
Tvätt: 30 grader
Pris: 250 :-



Lila grimma med två tillhörande benlindor. Dekorerade med små söta hästar på både grimman och benlindorna. 
Storlek: Cob
Aldrig använt !
Pris: 100 :-



Intresserad av något? 
Maila mig på [email protected] eller ring 070-796 64 76.

/ Carolina

Gårdagens ridpass.

Red Pradus igår efter en veckas vila. Tänkte att jag skulle få flyga runt lite däruppe, men det gick bra. Hon höll sig på marken. Ovant att rida i den nya sadeln, tar nog ett tag innan jag vant mig. Den förra sadeln och den nya är ganska olika i sitsen. Den förra var ganska djup, medans den här är mer rak. Men den är skön. Jag måste bara vänja mig lite.

Pradus var iallafall väldigt fin. Tror hon mådde bra av att vila kroppen lite. Och det ska hon få fortsätta göra parallellt med lite lätt ridarbete, den här veckan som kommer också. Sen nästa helg är det träning med teamet igen. Då blir det dressyr på lördagen och hoppning på söndagen. Blir toppen det!

Det blåser extremt mycket ute idag. Och det är dessutom jätteblött och geggigt. Blä. Men snön smälter snabbt och förhoppningsvis torkar det upp ganska snabbt ute, bara snön försvinner helt snart.




/ Carolina

Pradus smiter.

Hästarna har börjat få vårkänslor och är ganska spralliga just nu. Pradus lyckades ta sig ut från hagen idag. Väldig tur att jag var hemma. Hon sprang runt som en tok och var helt svettig när jag fick tag på henne. Knasboll. Hon fick gå in i boxen en stund och tagga ner, sen tog jag ut henne igen. Hon måste ha kommit ut av misstag på något konstigt sätt. Inget hål i hagen eller något synligt ställe hon kommit ut på. 

Bäcken i en av hagarna börjar spricka upp och man kan höra det härliga ljudet av bäckvatten som rinner. Det kommer bli så blött i hagen när allt har smält. Gillas inte alls! Men vad ska man göra. Pradus är väl inte speciellt förtjust i bäcken ännu. Så länge det va is och man kunde gå över gick det bra, men nu börjar det bli lite tveksamt. Dom andra hästarna är så vana, så dom bryr sig inte längre, hur mycket vatten det än är i bäcken. Men jag får se till att ta in Pradus i tid på kvällarna, så det inte hinner bli mörkt, om hon skulle råka vara på den andra sidan när dom ska in. Då kommer hon aldrig våga ta sig över. Fisförnäm dam det där...

Madde ska träna Pazzan på min träningstid imorgon. Pradus ska ju som sagt inte hoppa riktigt än. Men det blir jättebra att Pazzan och Madde tar den tiden, då dom ska tävla på lördag.
Pradus har vilat i en vecka nu. Det var hon värd. Jag drar mig för att sitta upp på henne nu. Kommer få hålla i mig, hjälp... Imorgon jobbar jag hela dagen, så då hinner jag tyvärr inte rida. Men från och med onsdag måste jag börja rida henne lite smått igen. Var inte planerat att hon skulle få vila så länge, men jobbar man så gör man.
Ska bli roligt att rida i den nya sadeln också :)

Brambo börjar sakta men säkert bli av med sin tjocka päls. Han har det lite jobbigt just nu, och är lite loj. Men det ska nog snart bli bättre. Han har redan hunnit tappa den största delen iallafall.



I lördags hade vi lite födelsedagsmiddag med familjen. Jag fick en jättefin Gant-klocka. Supersnygg var den!
På fredag ska jag ha en liten födelsedagsmiddag för mina kära vänner :) Det ska bli skoj!

Ska försöka komma iväg till Aubiose snart. Måste köpa stigläder och stigbyglar till nya sadeln. Ska köpa Mountain Horse säkerhetsstigbyglar. Dom verkar vara jättebra och dessutom är dom gjorda för ridskorna jag har. Fick reda på att man inte får rida på JumpClub nuförtiden om man inte har säkerthetsstigbyglar, så lika bra att köpa ett par om jag nu ska åka ner och träna där snart.




/ Carolina

RSS 2.0