Bra tajming, verkligen...

Jag vill svära. Jag har blivit sjuk. Feber, halsont, snorig och helt däckad. Precis denna vecka då det hände så mycket roligt. Jag fyllde år i onsdags, och på kvällen började jag känna mig dålig. Igår morse vaknade jag helt utslagen. Idag är det dessutom ännu värre... säg inte att det är influensan. JAG VILL INTE ! 

Missade min massagetid som jag hade bokat in, min födelsedagslunch med Anna, företagarfrukosten, min födelsedagsmiddag med familjen ikväll, och dessutom helgens Team-träning !... Va i ... blääää!!

Nu ska jag lägga mig och sura, för det är precis vad jag känner för..

Hej då.

Dagens ridpass.

Idag skulle jag ju egentligen ha tränat dressyr för Kerstin med Pradus, men jag hade ingen bil så kom inte ner tyvärr.

Pradus fick sig ett galopp-pass hemma istället. Började med att flytta lite i skritten, och trava fram henne med många tempoväxlingar och la även in lite halter. Sedan galopperade jag en ganska lång sträcka med lite uppför-lutande backar. Har en inomhustävling kvar, sedan är det utomhus som gäller så nu måste vi få upp ett bättre flås. Pradus jobbade på bra, men försöker sakta av ibland, så man får vara på henne litegrann. Hon blir ofta lite platt, lång och trög när man rider ut, och ganska opåverkbar. Detta främst i traven. Så fort man kommer in i ridhus så blir hon en helt annan häst. Attans att man inte har tillgång till ridhus lite lättare och oftare...

Red bara Pradus idag, då jag inte känner mig helt hundra och inte vill göra det värre.

Imorgon vet jag en som fyller 21 år, och det är ingen mindre än jag själv ! Hihi



/ Carolina

Att se fram emot.



/ Carolina

Dagarna går.

De senaste dagarna har jag ridit Brambo och Pradus. Dom har varit pigga och glada. Grusvägarna är så bra nu, så man får passa på att rida på dom. Dessutom har jag fått indikationer på att björnarna har vaknat, så håller mig lite utanför skogens mitt om man kallar det så. 

I helgen har jag hunnit vara till Valbo också. Gått på Ikea och handlat lite grejer. Alltid lika skoj med Ikea. I söndags var vi iväg med Madde och Paz till Åsebo. De red kval till Mountain Horse Ponny Cup och debuterade L:A. Dom gjorde två fina rundor, kanske lite undertempo, vilket ledde till ett stopp i vardera klass, men absolut bra ändå !

Ikväll är det egentligen dressyrträning för Kerstin med Pradus, men mamma har kurs i Orsa, så jag har ingen bil... Så som det ser ut nu så kommer jag inte kunna träna...surt. I och för sig så har jag lite ont i halsen och känner mig lite småkrasslig, så kanske lika bra att stå över idag. Vi har Team-träning i helgen som jag måste vara frisk till också.
Vi får se hur det blir.



/ Carolina

Dressyrträningen 13/3



Carolina

Falun 17/3



/ Carolina

Dagens ridpass

Idag red jag Brambo och Pradus en vända i skogen. Brambo är för himla rolig att rida. Vilken krutgubbe, trots sina 23 år. Jag tycker det är bra att rida honom innan jag rider Pradus, för då blir jag mer krävande på henne, då Brambo har sådan respekt och känslighet för alla hjälper, vilket Pradus måste bli bättre på. Man tar med sig den känslan från Brambo och jobbar med Pradus på det som Brambo är så himla duktig på.

Grusvägarna är så mjuka och fina nu, så jag red både Brambo och Pradus på dom. Har sådana bra grusvägs- backar som man kan trava och galoppera på. Hästarna blir pigga och man kan rida på framåt, lägga in tempoväxlingar och köra lite intervaller. Pradus var lite trött idag vilket också gör att hon lätt blir okoncentrerad och springer och tittar på allt annat istället för att se vart hon går. Snubblar lite och är sådär allmänt nonchalant. Ett sätt för henne att komma undan arbete helt enkelt.

Här om dagen hade jag en diskussion med henne ute i skogen då hon vägrar gå över vatten i form av bäckar, vatten som rinner över vägarna osv. Sådant stöter man på i princip varje gång man rider i skogarna kring mig, och vi kan stå jättelänge på samma prick för att hon inte vågar gå. Hon har ju en bäck i ena hagen som hon är tvungen att gå över om hon ska följa de andra hästarna, då dom är så vana. Hon har börjat göra det nu, men är inte helt glad över det. Iallafall, det tog dryga halvtimmen på första stället och runt en kvart på andra stället, innan hon till slut bestämde sig för att ge sig och då bara gick hon rakt igenom, och rörde knappt en min. Undra om hon är så rädd för det?...eller om man ska protestera bara för att...jag vet vad jag tror angående det iallafall. Det finns ingen anledning att bli arg på henne när hon blir sådär, utan bara försöka övertyga och själv vara lugn. Det är det mest effektiva, för att blir man arg får man stå där minst den dubbla tiden. När hon sedan gör det rätt, ödslar man med beröm och sedan glömmer man det.


/ Carolina

Falun 17/3

Tävlingen idag i Falun gick helt ok. Pradus var jättetaggad när vi kom dit och hoppade runt och kunde inte stå still när vi kom dit, vilket jag gillar, för då är hon på G. Det fanns typ ingen framridning, för den som fanns var jättelerig, så jag travade fram på en grusplätt som dom har där. Funkade i och för sig det med, men det blir ju inte riktigt samma sak ändå. Fick rida fram mer ordentligt när jag kom in på framhoppningen och jag är så glad över Pradus just nu. Hon är så fin i kroppen och dressyren ger så mycket för oss. Mjuk och följsam, och kvaliteten på hennes galopp har blivit något helt annorlunda nu. Känns toppen. Pradus hoppade väldigt bra och fick fick fina språng.

Inne på banan blev hon lite spänd, men jag red runt överallt och visade henne hindrena, och då slappnar hon av mer. Vi fick en relativt bra runda. Jag red skitdåligt på 3:e hindret då jag inte vet vad jag tänkte på, för jag red iväg henne något helt galet. Jäkligt klantigt och onödigt ridet av mig, och vi fick ett stopp där. Men sedan skärpte jag till mig ordentligt och red som jag skulle och då gick resten bra. Så jag är nöjd men ändå inte. Vilken klant man kan va ibland...

Jag är iallafall så himla glad över min fina häst !

Film kommer.

/ Carolina

 

Fina hästar.

Igår red jag Brambo en vända i skogen. Har ett bra ställe där man kan klättra och kombinera det med att gå rakt ut i terrängen så hästarna får lyfta på benen ordentligt, snurra runt träd osv. Mycket bra träning. Höll på så ett tag och avslutade sedan med att trava av honom på en större väg.

Pradus gick dressyr för Kerstin. En mycket givande träning, men därmed också väldigt ansträngande och kämpigt. Vi är på väg upp på nästa trappsteg, men vi har en liten liten bit kvar. Den sista lilla biten nu är väldigt krävande och tar sin lilla tid, men vi jobbar på det. Pradus kräver sin ridning och muskler från mitt håll. Tjo...

/ Carolina

Nakenfisar.

Hjälp vad det blåser ute. Det var samma igår. Var nästan så man inte ville rida i skogen, men jag gjorde det iallafall. 
I lördags red jag och mamma tillsammans. Det är alltid lika mysigt att rida med mamma och Brambo. Sedan i söndags red jag Pradus en vända på kvällen, då mamma hade hunnit rida Brambo innan jag kom hem. Underlaget ute är lite sådär just nu. Men snart smälter väl isen så det blir mjukt och bra underlag ute. Igår blåste det som sagt väldigt mycket, så Pradus var lite sprallig när jag red.

Ikväll åker jag med henne till Körhallen och tränar för Kerstin, och innan det ska jag rida Brambo hemma.

Nu har det varit så varmt ute senaste dagarna, med stålande sol, så hästarna har varit utan täcke i hagen. Hur mysigt som helst. Dom står och myser i solen. Det måste vara en så skön känsla för dom att få gå nakna, efter en hel vinter med lager av täcken. Vårkänslorna börjar komma och man blir så glad, både hästarna och jag!

Brambo för några år sedan. 

/ Carolina

Bättre sent än aldrig...

Efter 5,5 timme hade klippet laddat klart... men här kommer det iallafall. Från träningen den 3-4 mars. 




/ Carolina 


Vi går mot ljusare tider.

Försöker ladda upp klippet från träningen, men som vanligt går det hur segt som helst. Hinner aldrig ladda klart innan jag måste släcka ner datorn, eller så avbryter den sig själv... Någon som vet varför ?

Vi går mot ljusare tider, vilket märks då man kan rida mycket senare utan att det hinner bli så mörkt. Pradus har fått tagit det lite lugnt nu i början av denna vecka. Idag var jag ute på en lätt vända med skritt och lite travarbete. Hon var rätt pigg och väldigt vaken på allting, vilket gör henne lite ofokuserad, men det gjorde ingenting idag.

/ Carolina

Ryttarintervjuer







/ Carolina 

Team-helg!

I helgen har vi haft träningar med teamet. Linda kunde inte komma så det var Ebba som höll i hoppträningen. Det har varit en toppenträning med jättebra övningar. Verkligen behövligt. Sådant som verkligen fattas i Pradus träning och som vi måste jobba mycket mer med.

I lördags råkade jag för första gången trilla av Pradus. Vi kom in lite fel i en stuts och hon hoppade så fruktansvärt högt över hindrena, så jag tappade balansen och hamnade på sniskan. Sen kom det en kurva direkt efter stutsen och jag hamnade framme på halsen. Satt och red på hennes hals flera meter innan hon vek huvudet och jag flög åt sidan. Haha! Gjorde i och för sig rätt ont då hon råkade kliva lite på min höft, så nu har jag två fina broddmärken där och några skrubbsår på armbågarna. Ja..så kan det gå. Pradus var så himla söt när jag hade trillat av, för hon stannade brevid mig och drog ner huvudet för att kolla vart jag hade tagit vägen. Ungefär som att hon kollade om jag var ok.

Men träningen för övrigt har gått ganska bra. Vi har lite att jobba på, men vi har fått mycket bra hjälp i helgen, så det är bara att nöta vidare nu.

Kommer en liten film inom kort ! Bjuder på en bild så länge :) 



/ Carolina
RSS 2.0