Sjuk

Efter den sjukstugan det varit i det här huset på sistone, har såklart jag också blivit sjuk nu. Feber, ont i kroppen och snuvig. Legat och vilat i soffan nästan hela dagen. Var ute och gav hästarna mat och vatten, och mockade två boxar. Det var det jag orkade. Mamma får nog ta resten när hon kommer hem.

Händer inte så mycket på hästfronten just nu.

Hoppas ni är friska och glada. Jag vilar vidare.

/ Carolina

Lugna dagar.

Hade en mysig 20-års dag igår. Pojkvännen bjöd på en liten utflykt med lunch och annat roligt. Sedan blev det lite tårta på kvällen. Fick en jättegod parfym och en tillhörande duschkräm av Johan. Kommer bli lite mer firad i helgen av mamma och pappa, med middag och presenter. Ser jag mycket fram emot.

Pradus vilar. Hon gillar det. Ingen ridning igår, idag eller imorgon. Ska nog skritta henne lite på torsdag. Pazzan är vad jag förstod det som, anmäld till årets första tävling med Madde. Så roligt för dom.



Har två sadlar till salu. En hoppsadel (Bruno Delgrange) och en allroundsadel (Appaloosa Italy). Hoppsadeln är troligtvis redan såld till Amanda Gullström. Men allroundsadeln finns kvar, så hör av er om ni är intresserade!

Jag sitter och jobbar med Hästliv. Har lite roliga projekt här framöver. Skoj skoj.

Ska jobba vidare nu!




/ Carolina

20 år!

Fyller 20 idag :)




/ Carolina

Team Hästliv - träning.

Helgen har varit mycket rolig och lärorik. Pradus har kämpat på bra och jag är stolt över henne. Vi kunde konstatera redan igår att hon är ganska mör i kroppen för tillfället. Det har varit lite mycket för henne på sistone, så nu har jag i samråd med Linda bestämt att hon kommer få ett litet uppehåll. Mycket vila, parallellt med mer dressyrinriktad träning. Ingen hoppning fram tills nästa gång hon kommer upp och tränar, det vill säga 3 veckor. Det betyder alltså, ingen hoppträning och inga tävlingar. Låta henne få en paus, fysiskt och psykiskt.

Linda red henne idag, för att känna på henne. Var väldigt bra att hon gjorde det. Då kan hon lättare hjälpa mig.

Hon är lite öm i ryggen och bakåt. Musklerna är trötta och hon är verkligen mör.
Lite vila och ny bra sadel kommer nog göra riktigt gott! Fina, fina Pradus :)

Vart en liten filmsnutt från igår, mamma var inte så pigg på att filma i helgen:



/ Carolina

Ny sadel till Pradus.

Har en ny sadel till Pradus. En Amerigo vega. En sådan som på bilden fast mörkbrun. Mycket skön!



/ Carolina

Lugn dag.

Gick en promenad med Pradus idag. Tänkte att jag själv skulle gå lite också, så vi var ute i minst en halvtimme. Var en trevlig promenad.

Var på gymmet på kvällen. Annars har det inte hänt så mycket mer roligt idag faktiskt.




/ Carolina

Träning.

Pradus var som väntat lite trött idag. Tog det ganska lugnt med henne. Vi hoppade tre småhinder på en rak linje på medellinjen. Det var korta bommar så hindrena var ganska korta. Man fick tänka mycket på att rama in hästarna, för att kunna komma rakt på hindrena. Vi red på 4 och 5 galoppsprång imellan. Pradus gjorde det jättebra på 4, men hade lite svårare på 5 galoppsprång, och det har att göra med att hon inte riktigt är stark nog för det än. Hon rinner gärna iväg lite och blir lite stark. Vi hade lite små tittsaker under hindrena, och Pradus var ganska tittig i början. Hon hoppade så vansinnigt högt över en gång, så jag höll på att flyga. Men jag höll mig kvar och fullföljde linjen iallafall. Men hjälp vad hon skjöt ifrån, haha.


Nu ska hon verkligen få ta det lugnt fram till helgen. Helt kravlöst arbete nu i tre dagar. Annars kommer hon inte orka helgen! Hon får dra ett tungt lass imellanåt.


Det vart inte så mycket film idag:



/ Carolina

Paz



/ Carolina

Tips.

Kika gärna in på http://www.ridsporten.tv/. Finns en del roligt och lärorikt man kan kolla på där.

/ Carolina

Önskelista just nu.

Ett sadelskåp. Skulle underlätta mycket.


Mountain Horse relativt nya stövel - Supreme High Rider. Så snygg, och ser väldigt bekväma ut. Skulle vilja ha ett par stövlar att bara tävla i. 


Nya stigbyglar, med stor säkerthet i sig.





/ Carolina

Dagens ridpass.

Har jobbat en del på dagen. Med Hästliv. Peppersjobb, mindre roligt...

På eftermiddagen kom Madde hit. Pradus och Pazzan fick sig en skogsvända. Red Pradus med gougen till ny tygel idag. Hon har fortfarande lite kämpigt med den i skogen, där hon måste jobba med kroppen ganska mycket ändå. Det är lite terräng och uppförstbackar som kräver lite av hästarna iallafall. Men hon kämpar på bra. Hon blir starkare och starkare.

Brambo har det lite jobbigt nu med all päls. Han går och ser lite besvärad ut i hagen. Kliar sig mot träden och blir helt ruffsig. Man får hjälpa till så mycket det bara går med att borsta av honom ordentligt, ofta. Det bara flyger hår! Stackarn. Gud vad skönt när allt är borta sen.



Imorgon är det hoppträning med Pradus. Känns bra att åka och hoppa lite efter att tävlingen inte gick som jag ville riktigt.



/ Carolina

Fin dag.

Vaknade långt innan klockan ringde imorse. Kunde inte somna om en stund till, så jag gick upp. Hästarna fick gå ut riktigt tidigt, men det hade dom inget emot direkt.
Red Brambo vid lunch. Vi var ute en lång sväng i det fina vädret. Han var så glad och fin. Han håller på tappar all sin päls nu äntligen. Men det blir hår överallt i hans närhet. När jag borstade av honom ordentligt, var det jag som fick allt hår på mig istället. Men han tycker nog det är jätteskönt att bli av med det.

Madde var här och red Pazzan. Hon är super brunstig, men vi får vara glada för att hon är det nu, och inte till helgens träning!

Pradus motionerade sig själv rätt rejält i hagen idag, så det fick räcka för henne. Imorgon ska jag ut och trava henne lite.



Har börjat kolla lite på träningar på Jumpclub. Har tränat där en gång tidigare med Brambo, och det var jättebra. Skulle vara roligt och behövligt att få lite hjälp med Pradus av dom.

Ska kika vidare på de, förhoppningsvis åker vi ner dit snart!




/ Carolina

Dagens tävling.

Ska börja med att säga att det idag gått lite bättre än sist. Jag var på henne redan på framhoppningen och där skötte hon sig jättebra. Framme för skänkeln, bra galopp och positiv. Precis som Pradus brukar vara på träning. Inne på banan blir hon genast spänd som en fiolsträng. Får inte till samma bra galopp utan hon blir mer "struttig" och galopperar mer uppåt än framåt. Vi får ett stopp på andra hindret, men sedan hoppar hon resten av banan bra. I och med att det blev ett stopp fick vi möjlighet att hoppa banan en gång till, och det gjorde jag. Vi behöver all tid inne på banan som vi kan få. Då var vi felfria och det kändes mycket bättre! Skönt. Jag var glad efter den klassen. 

På framhoppningen inför andra klassen kändes hon hur fin som helst. Verkligen JÄTTEFIN. Allt stämde och det kändes som att inget kunde gå fel då. Väl inne på banan blir hon spänd och tappar lite fokus och koncentration. Hon står emot på hindrena och vill inte över på samma sätt som på framhoppningen. Jag får inte till samma galopp och vi kommer inte fram till hindrena på ett optimalt sätt. Hon stannade på 4:e hindret, a-hindret i kombinationen. På 3:e försöket får jag över henne, men då stannar hon sedan på 5:e hindret. Ett plutthinder med vattenmatta under. Kändes som att jag red mot ett stort monster, så spänd var hon. Pradus är inte tittig, vad händer!?

Dock tror jag också att hon hade hunnit bli lite trött när hon skulle hoppa andra klassen. I och med att jag hoppade om första klassen blev det nog lite mycket för henne. Men jag kände att jag ville hoppa om, vi måste ta alla tillfällen vi kan. Hon får ta det lite lugnt nu i några dagar, för sen är det träning med Team Hästliv nästa helg, så hon måste få andas lite nu i veckan som kommer. 

Jag ringde till Evve när jag kom hem, för att få lite tips och bolla lite tankar. Jag måste verkligen försöka sätta en 100 gånger bättre galopp på banan, försöka få henne att galoppera mer framåt än uppåt, och se till så jag har något att ta av när jag behöver ta. Nu tappar vi liksom allt när jag måste ta minsta lilla i henne. Det krävs mycket mer ben från min sida, men f-a-n rent utsagt vad svårt det ska vara!!

Nu är det bara ut och traggla ett tag och försöka få till det lite bättre för varje gång som går. Verkligen försöka hitta samma flyt och galopp som vi har på träning. Det som är mest frustrerande är ju att hon går som en klocka på träning och jag behöver aldrig ta en diskussion med henne. Hon vet vad hon sysslar med och är helt trygg i det då. Men onekligen är det inte riktigt samma Pradus jag har att göra med på tävling, så vi har lite att jobba på kan man säga... 

Men jag är ju barnsligt förtjust i min lilla häst, även om vi nu har lite problem i just tävlingsmomentet. Jag gillar henne skarpt och jag tror att, kommer vi bara ur detta, kommer hon bli klockren. Hon kan, och det vet jag !

Men vem har sagt att det är lätt?


/ Carolina


Imorgon gäller det.

Gick upp och red Pradus innan jobbet. Mockade i rasande fart och hann fixa klart en del innan det bar iväg. Skönt det, för kom hem halv åtta. Kom precis in nu efter att ha förberett inför morgondagen. Nu håller vi tummarna för att det går vägen imorgon. Jag är laddad och arg. Nu finns inga andra vägar än över hindrena. Lilla Pradus "sket i blå skåpet" förra veckan...

Hon har iallafall känts fin i veckan. Lite vrång, men har gett sig ganska fort. Nu har jag laddat med lite längre sporrar och en jäkla stark vilja. Får hoppas att Pradus känner det. Önska mig lycka till.

Hörs imorgon!




/ Carolina

Ny hovslagare till Pradus.

Idag var Pradus nya hovslagare här och skodde henne. Jag tycker han är jättebra. Pradus har ju som jag sagt tidigare lite dåliga hovar. Markus tyckte framhovarna var bra, men att bakhovarna var mycket sämre. Dom är mjuka och sköra. Han sa att det kunde bero på att dom aldrig blir riktigt torra, utan hela tiden är "svampiga". I och med det bildas det baktierier som gör hoven dålig. Pradus kissar väldigt mycket och står gärna mtt i kisset. Jag tror att det kan vara det som gör att hovarna blir så fuktiga. Får se till att hela tiden hålla torrt i boxen och ta bort kisset, när jag ser att hon kissar. Han rekommenderade ett medel man kunde köpa, som motverkar bakterier på hovarna. Jag skulle absolut inte använda hov-fett. Det gjorde det bara värre.

Annars gick det bra. Han skor väldigt fint och nogrannt. Jag fick springa med henne så han kunde se hur hon rörde sig.



Efter att Markus var klar med Pradus red jag en sväng. Vi var ute en ganska lång tur i det härligt soliga vädret. I början var hon vrång och ville inte gå fram på vissa ställen och var allmänt dryg. Jag blev lite förbannad på henne och efter det gav hon sig och då blev hon riktigt trevlig att rida!

Imorgon är det jobb som gäller. 9-18. Med en timmes resväg fram och tillbaka blir jag borta hela dagen, men jag hoppas jag hinner rida en vända när jag kommer hem.


/ Carolina

Dagens ridpass.

Pradus fick vila idag. Jag red Brambo och Madde red Pazzan. Det gick bra och Brambo kändes riktigt pigg och fin. Han är så rolig att rida!

/ Carolina

Tävlingen.

Dagen har inte gått speciellt bra. Pradus kändes jättefin på framhoppningen och hoppade första tre hindrena i 1m jättebra. Sedan från ingenstans stannar hon på hinder nr 4. Efter det låste det sig och vi blev uteslutna. Inför 1.10 fick jag hjälp av Evve och det var verkligen jättebra. Framhoppningen kändes trots allt ganska bra. Jag gick in med en helt annan inställning i andra klassen, men då var det redan försent. Vi stannade ut oss även i 1.10m. Det låste sig på något vis och vi fick inget flyt alls. Detta var ganska oväntat eftersom det gått så oerhört bra ända sedan jag fick henne. Träningen har gått hur bra som helst så jag kunde verkligen inte alls ana detta. Men jag försöker att inte elta så mycket nu. Det va första tävlingen för mig på 1,5 år och min och Pradus tävlingsdebut tillsammans. Det kommer att lossna.  

Jag tror att jag red lite för passivt i första klassen och red inte lika fokuserat och beslutsamt som jag gör på träning. Det gav henne chansen att se om hon kunde slippa undan. Sen blev det en grej under hela dagen. Trist, men nu går det inte att göra så mycket åt det.

Skulle hoppat 1.10 i Falun nästa söndag, men har bytt klasser så jag hoppar 90cm och 1m på lördagen istället. Känns verkligen inte alls bra, vi kan så mycket bättre än så. Men jag tror det är bra, och då får jag verkligen se till att komma runt. Vi behöver åka på alla tävlingar som är möjliga nu. Vi behöver träna på att tävla. Få så många rundor vi bara kan i kroppen och försöka hitta samma bra flyt på tävling som vi har på träning.

När jag lägger upp ett högre tempo och en bra galopp, har jag så lätt för att jäkta och rida iväg henne lite. Istället för att behålla lugnet och bara vara kall. Jag har också en tendens att börja ändra på min plan. Jag måste lita på mig själv mycket mer. 

Jag är enormt besviken nu, det kan jag inte sticka under stolen med. Jag kan bättre än såhär...

Trevlig kväll !


/ Carolina

Laddad.

Som jag skrev igår. En hel dag i stallet idag, och det vart det verkligen. Men nu är allt nästan klart inför imorgon. Det sista fixar jag lite snabbt innan vi åker. 

Red Brambo och Pradus idag. Båda var väldigt fina.

Jag har inte så jättemycket att skriva just nu, utan ni får kika in här imorgon kväll och läsa hur det gick.

Trevlig lördag kväll !




/ Carolina

Hästarna fick gå ut utan täcken idag, Pradus njuter i solen.


/ Carolina

Ingen veterinärbesiktning.

Kom lagom glad hem efter jobbet. Dagen har varit bra till störta delen, men fick lov att ta en lång diskussion med en vrång kvinnlig kund idag. Hon hade fel, men gav sig inte. Jag fick ta en massa skit i onödan. Men eftersom jag visste att jag hade rätt, brydde jag mig inte så mycket. Blev aldrig av med henne. Men det löste sig till slut, men vid det laget var jag rätt irriterad...Aja, nog om det.

Det är nya regler nu. Även om det är regional status på tävlingen, behöver man inte veterinärbesikta om man hoppar lägre än 1.20m. Så jag behöver alltså inte besikta i Högbo. Men rent tidsmässigt blir det ingen större skillnad. Måste åka 5.30. Ska se till att ha allt klart imorgon kväll så det nästan bara är att åka direkt söndag morgon.

Idag red Madde Pazzan och Pradus. Hade gått bra. Tack för hjälpen Madde!

Imorgon har jag en riktig fixar -dag. Ska rida Brambo och Pradus, borsta och pyssla om Brambo i massor, fylla på spån, göra fint, förbereda för söndag och massa mer. En heldag i stallet kommer det bli med andra ord.

Hörs imorgon!

Brambo fick en 5:e placering i 1.10m 2008.


/ Carolina

Inte mer snö nu - tungjobbat.

Kom hem från jobbet 19.30. Varit borta hela dagen, och mamma med 39 graders feber fick gå ut och ge hästarna mat på eftermiddagen. När jag kom hem var alltså hela stallet kvar och hästarna var ute. Fick börja med att skotta mig in i stallet. Sen mocka, fylla vatten och hö och allt det där. Men det är bara att gilla läget. Trots att man jobbat hela dagen och är trött, inte fått i sig någon middag än och bara vill sätta sig i soffan. Täckena var jätteblöta och tunga. Tur att det är så bra kvalitét på utetäckena, så hästarna håller sig varma och torra iallafall. Vissa dagar är det mindre lätt att få ihop allt, men så är det. Bara hästarna har det bra, så är det ingen fara.

Jag blev klar ganska fort iallafall.



Igår red jag Pradus lite lätt eftersom det var träning i tisdags. Hon var pigg och glad. Vi skrittade och travade lite i byn bara, helt okomplicerat. Imorgon jobbar jag hela dagen och kommer hem samma tid som idag. Madde kommer hit och hjälper mig med hästarna. Hon ska rida och fixa. Guld värt!


Nu ska jag hoppa in i duschen lite snabbt, sen sova.

Natti


/Carolina

Ingen morgonmänniska.



Nej! Jag måste vara där runt 7-7.30 och det tar ca 2 timmar att åka dit. Måste åka 5-5.30. Jag är absolut inte någon morgonmänniska... Tur att jag inte startar bland dom första i första klassen iallafall.

1m :



1.10 m:




/ Carolina

Träningen.

Träningen igår gick riktigt bra. Även om man inte tror att "nötandet" hemma i skogen ger något, så gör det verkligen det. Pradus var jättefin igår. Kvalitetén på hennes galopp börjar bli mycket bättre och hon är mer framme för skänkeln nu än förut. Hon var fin på hinder och hoppade jättebra. Ibland sprattlar hon till en del mellan hindrena så jag får hålla i mig lite, haha. 

Vi hoppade bana igår. Riktigt bra uppladdning för helgens tävling. Vi började hoppa fram på ett räcke och jag fick en jättebra känsla. Sedan hoppade vi en linje med kombination med räcke in och oxer ut, sedan 4 galoppstrång fram till en oxer. Det var lite långt på 4 galoppsprång så man fick rida på ordentligt och inte backa in i kombinationen. Pradus var helt med på det och hoppade super!

Efter det la vi ihop alla hinder vi hade till en bana. 9 hinder, 10 spång. Var lite snäva svängar och hindrena kom ganska snabbt, men det gick bra. Vi hade en bra grundgalopp och kom fram till hindrena på ett bra sätt. Får inte riktigt med mig henne ordentligt när det blir lite snävare svängar än, men det kommer.

Nu känns det riktigt bra inför helgen, så nu är det bara att ladda!

Mamma är sjuk, så hon kunde inte köra igår. Jag fick hjälp av pojkvännen och Madde. Guld värt, tack ska ni ha!

Johan filmade:




/ Carolina


Nya grejer.




/ Carolina

Mental träning.


Precis som alla sporter, handlar ridning mycket om mental styrka och inställning. För att bli en vinnare, måste man se sig själv som en. Tro på sig själv och intala sig själv att man kan. Se den perfekta rundan i huvudet, istället för att fokusera på det som eventuellt skulle kunna gå fel. Vårt undermedveta är så stark att den bilden vi skapar oss i huvudet, ofta blir verklighet.

Jag försöker träna mig själv mycket mentalt. Läsa artiklar, läsa på internet, kolla på klipp osv.
Den mentala biten spelar stor roll!

En bra artikel hittar ni här.

"Bedöma läget – bestämma sig – genomföra."

Lyssna noga i början på det här klippet, med barkbåten... Går att relatera till mycket.




/ Carolina

Tvättdag och dagens ridpass.

Jag är överlycklig. Äntligen kan jag använda tvättmaskinen i stallet igen. Så idag har jag börjat tvätta allt som behöver tvättas - täcken, skydd, schabrak, lindor, paddar, verkligen allt! Så skönt att få det rent och fint. Har högar med tvätt i sadelkammaren, så jag får fortsätta tvätta imorgon också.

Fyllde även på lite nytt spån, städade lite och hängde undan täcken som jag inte behöver nu osv. För nu tar jag vår helt enkelt. Nu får det inte bli kallt igen. Punkt slut.

På eftermiddagen kom Madde. Vi red en ganska lång sväng. Pradus var ganska fin idag. Lyssnade mycket bättre än i fredags och ville samarbeta lite mer. Imorgon är det hoppträning. Ska bli skoj. Perfekt med en träning innan tävlingen på söndag.



Imorgon ska jag åka till Borlänge och hämta ut mitt Lamicell Cup - schabrak. Vet att det är rött i år. Hoppas bara på att det är en fin röd färg...Ska även köpa lite småsaker som jag nämnde tidigare. Dock är det riktigt farligt att gå in i en ridsportbutik och tro att man "bara" ska köpa en del saker, det blir nästan alltid mer än vad man tänkt sig. Tyvärr.

Har försökt få tag på hovslagaren idag som var här och hjälpte mig med Pradus tappsko. Ska boka en skotid åt Pradus. Har nämligen bestämt mig för att byta hovslagare, men bara åt Pradus. Iallafall testa. Han hade en del bra ideér om hennes skoning och verkade vara väldigt kunnig, vilket jag också har hört att han är.




/ Carolina

Helgen.

Har jobbat hela dagen igår och idag, så jag hann rida senast i fredags. Känns inte så bra, men nu fick det lov att bli så.
I fredags var Pradus inte alls rolig att rida. Hon såg spöken överallt och skulle inte gå fram på vissa ställen. Helt inne i en annan värld. Jag kan bara kontatera att det är riktigt synd att jag inte har möjlighet att rida i ridhus oftare. Jag rider ute ca 80-90 % och resten i ridhus. Alltså inte speciellt ofta.

Jag känner att ska jag och Pradus komma någon vart, skulle jag verkligen behöva komma iväg och jobba henne i ridhus mycket oftare. Jag får ingen kontakt med henne ute och kommer heller inte åt henne på samma sätt som i ett ridhus. För henne skulle det vara mer som en "belöning" att få ridas i skogen, och att jag där bara låter henne kolla sig omkring och vara nyfiken på allt, precis så som hon vill. Jag tror det verkligen skulle börja hända saker om vi red mer i ridhus. Kunna lägga in små hinder och bommar i arbetet. Men just nu är inte fallet så tyvärr. Körhallen får man bara rida i en gång i veckan, och ridhuset används av ridskolan på eftermiddagarna och kvällarna. Träningarna varanann tisdag är guld värda.
Men helt klart, jag måste försöka komma iväg nu varje vecka till körhallen. Då kan jag rida iallafall en gång i veckan i ridhus och varannan vecka 2 gånger, då det är träning också.

Tror verkligen det är behövligt!



I veckan ska jag åka och köpa lite nya grejer. Snoddar, självklart ska min prinsessa Pradus vara knoppad på tävling. Så vida jag lyckas göra snygga knoppar. Vi får väl se hur det blir med den saken, haha. Behöver även nya ridhandskar och nya sporrar. Ett par lite längre. Dom jag har nu är ponnygodkända små kulsporrar. Skulle behöva ett par lite längre nu på Pradus. Men jag vill fortfarande ha kulsporrar, känns inte lika skarpt.



Nu ska jag nog kolla på senaste ansnittet av Ponnyakuten.

Trevlig kväll!


/ Carolina

Lång dag!

Har jobbat i Borlänge hela dagen. Det har varit riktigt skoj. Men jag slutade jobba kl. 19 och var hemma 22.15. Behöver jag säga att jag åkte med SJ hem...

God natt.

MIN ÖGONSTEN!


/ Carolina

En några år yngre Brambo, fina häst!






/ Carolina

Första tävlingarna anmälda och klara.

Nu är jag och Pradus anmälda till dom två första tävlingarna för året. Högbo den 13/3 och Falun den 20/3. I Högbo hoppar vi 1m och 1.10, och i Falun en 1.10m. Har även anmält oss till Lamicell Cup.

Ska bli så roligt att komma igång igen! 




/ Carolina

Roligt att se.

Hittade ett gammalt klipp från när jag och Pazzan kom 2:a i en L:A på lugnet 2006. Känns så längesen, vilket det är också. 5 år sedan!



/ Carolina

Svar.

Postat av: I S A - Foto & Hästar
Åh, våran fina bana! :)
Har du varit i Leksand ngt mer sedan dess? :)

Svar: Nej, det har jag faktiskt inte varit. Hade gärna åkt dit igen, för det var jätteroligt!

/ Carolina

Stilbedömning i ponny-SM.



Det här har det blivit delade åsikter om. Personligen tycker jag att det är jättebra. Det här har jag saknat länge på ponny. Det finns massor med duktiga ponnyryttare där ute, som representerar god och bra ridning, men som aldrig belönas för det. Det är ju under ponnyåren vi måste lägga en bra grund för dessa ryttare. Det är en förutsättning för att sporten ska utvecklas åt rätt håll. Det måste läggas massor med energi på våra yngre ryttare. Dom är Sveriges kommande stora ryttare. Det här kommer verkligen gynna sporten, och rättvisan!

Vad tycker ni om detta?


/ Carolina

Terräng i Leksand - 08

Hittade en massa fina bilder på en annan dator från när jag och Pazzan var i Leksand och tränade terräng för 3 år sedan. Kommer ihåg hur himla skoj det var!

Bildspel:




/ Carolina
RSS 2.0