Team Hästliv - träning.

Skriver om helgens träning inom kort. Filmer kommer också :)

Håll utkik !

/ Carolina

En bild säger mer än tusen ord



Foto: Isabell Plars

/ Carolina

Dagens ridpass.

Red Brambo lite på ängen. Han var ganska fin. Måste mjuka upp honom lite inför helgen. Vi hoppade lite smått också. Han tyckte det va jätteroligt och jag med. Skrittade av honom ordentligt i byn efter sen. Ser fram emot helgen :)



Brambo på Peter Eriksson clinic 2009.

/ Carolina

Dalahoppet.

Pradus står i sin box på dagarna. Går i 20 min med henne på morgonen och sen samma vända en gång på kvällen. Numera måste jag ha kedja när jag går med henne, men i boxen är hon lugn och nöjd, även om man lider med henne av att stå där inne hela tiden.

Red Brambo en sväng nyss. Han börjar bli lite stel i kroppen och behöver en ganska lång startstäcka innan han är mjuk och varm. Får tänka på det nästa helg då han ska vara med och skutta lite. Men det kommer bli skoj! Synd bara att jag inte kan rida min fina Pradus. Men men...



Igår åkte jag till Falun och kollade på Dalahoppet. Vilka duktiga ryttare det finns och så fina hästar. Det var en fröjd att se en del rida. Amanda Kjellberg, Amanda Gullström med fler. Så duktiga!

Skulle åkt och kollat idag också egentligen, men kom aldrig iväg. Vart lite sur över det. Är inte varje dag man kan kolla på så bra tävlingar här i Dalarna. Dessutom var det optimalt väder för det idag.

Aja, nu ska jag ut till stallet igen en sväng.

Take care !




/ Carolina

Ingen fräsch Pradus.

Kom hem från Stockholm igår. Det har varit jättetrevligt att komma ner och hälsa på alla. Kom ner på tisdag eftermiddag. Tisdag kvällen var jättetrevlig med god middag och aktiviteter. 

På onsdagen hade jag tid med Pradus hos veterinären. Jag berättade vad jag upplevde, och som jag misstänkt så visade det sig att hon faktiskt inte var helt fräsch. Hon var inte helt ren på höger fram. Hon röntgades och ultraljudades för att komma fram till vad problemet var. Axel (veterinären) trodde hon hade vrickat sig eller trampat snett som i sin tur har skapat detta (kan inte riktigt såhär utantill vad det var som var fel). Hon behandlades och ska nu skritta 2x20 min första veckan, 2x30 min andra veckan och sista veckan skritta 2x40 min. Fick med mig en "salva" också som jag ska ha på from. vecka 2. Om 3 veckor ska vi ner på återbesök.  

Hon står numera inne i stallet på dagarna. Jag har bytt box på henne och Brambo, så att hon nu har den största boxen och kan se ut mera. Annars kommer hon få spel av att stå inne. Men för tillfället verkar hon inte tycka det är så farligt att behöva vara inne. 

Det som var roligt var att jag fick jättemycket beröm för hur fin hon har blivit, så det var skoj att höra :)

Naturligtvis känns det jättetråkigt att få ett sådant här uppehåll i träning och tävling. Men förhoppningsvis ska detta vara bra inom en snar framtid, så vi snart är på banan igen. Det känns bra att jag litade på min magkänsla av att något var fel och åkte ner för att kolla upp henne. Det var ju något fel och nu har jag fått svar på varför hon har varit som hon varit under en tid.

Hon skötte sig helt utmärkt hela tiden. Hur snäll som helst ! Min fina Pradus.

/ Carolina

Helgen.

Har varit i Karlstad och jobbat Fredag och Lördag, så kom hem igår kväll. Madde red Pradus igår, och jag red henne idag. Hon känns trots allt ganska bra, men jag spekulerar inte något mer nu. På Onsdag får jag svar. Jag och pojkvännen åker ner på tisdag redan. Sen bär det hemåt igen på onsdag när vi är klara där.

Mamma har ridit Brambo lördag och söndag. Om Pradus måste behandlas på något sätt, och inte kan vara med på träningar osv ett tag framöver, så tänkte jag att Brambo skulle få vara med och hoppa lite. Det kommer han tycka är jätteskoj isåfall.




/ Carolina

Dagens ridpass.

På onsdag har jag fått tid på Brunmåla. Åker ner på tisdag eftermiddag och bor kvar över natten, sen åker hem igen på Onsdagen när vi är klara. Känns jättebra att få kolla upp henne ordentligt. Hon skulle skrittas och travas fram till onsdag, så idag var jag ute med henne en liten vända. Började åska så väldigt när jag var ute, så jag red hem ganska snabbt.

Här följer en del bilder från Pazzan och Maddes succetävling i söndags :)



/ Carolina

Dressyrträning med Pradus 16/4

Dagens ridpass.

Pazzan och Brambo fick en vända i skogen. Pazzan är brunstig så hon var seg, men Brambo var pigg och fin!
Han är så rolig att rida. Underbar häst på alla sätt :)




/ Carolina

Pradus till veterinär.

Någon dag under nästa vecka kommer bilen åka mot Brunmåla. Vi ska kolla upp Pradus. Nu har jag haft henne i snart 6 månader och har känt senaste tiden att allt inte riktigt står rätt till. Jag har inte skrivit det i bloggen, men nu gör jag det eftersom vi nu ska åka till vår veterinär. Det har varit lite från och till och ibland har allt känts som vanligt, och jag har inte riktigt kunnat bestämma mig för om jag inbillar mig eller inte. Men nu senaste veckan har jag bara haft en dålig magkänsla av att något inte riktigt är som det ska ändå. Hon har varit så matt och orkeslös senaste tiden, inte taggat till på samma sätt på träningar, ibland några steg känts halt - sen blivit ren igen. Det har liksom varit lite skumt allting. Hon har inte den där knistan längre, och inte riktigt varit sig själv på ett tag.

Jag ringde till Carro nere på Brunmåla och hon tyckte det var lämpligt att komma ner för en koll. Håller helt med. Då vet vi åtminstone och kan agera efter det. Skulle det inte vara något så vet vi att vi kan köra på som vanligt, och är det något så får vi agera utefter det sen.


/ Carolina

Madde och Pazzan!

Madde och Pazzan är helt fantastiska. Följde med till Leksand igår för att hjälpa dom på tävlingen. Dom fick en 4:e placering i första klassen och sen tog dom dessutom hem segern i första kvalet av Mountain Horse Ponny Cup!! Dom blev även bästa stilekipage under hela tävlingen. 

Hur roligt som helst! Dom är så duktiga :)

Bilder från tävlingen kommer sen.

STORT GRATTIS !

/ Carolina

Träningen.

Träningen i Tisdags gick bra. Vi hoppade lite olika linjer och sen blev det till en bana. Pradus var fin. Hon blir lite lång och öppen i formen, så jag jobbar mycket med att få ihop henne med ett bra stöd i handen. Från baken fram till handen så att säga. Men det är inte så lätt. Hon blir lite struttig och galopperar då mer uppåt än framåt. Accepterar inte riktigt den nya formen ännu, men vi jobbar på det. När hon blir för lång och öppen i formen, brukar hon ibland stanna. Hon är inte lika snäll längre utan kräver mycket mer ridning nu. Jag måste få ihop henne bättre, halvhalterna måste gå igenom, och på rätt sätt. Det gör dom inte nu. Men det är på god väg.

Idag ska jag träna dressyr för Ia. Försöker lägga mycket fokus på dressyren och markarbetet eftersom det är där hennes brister grundar sig.
Det enda negativa som jag känner just nu, är att det sker för sällan. Det går för långt emellan då det blir ordentlig träning. Tyvärr. Men jag börjar kunna arbeta henne mer ute nu. Hon är mer fokuserad när jag rider ut och vi kommer mycket lättare till arbete även ute nu. Det är jättebra. Jag förespråkar ju att arbeta och rida hästarna ute i skogen så mycket det bara går. Jag tror verkligen på den typen av träning om man utövar den på rätt sätt, men Pradus har gått och fokuserat på allt annat än mig förut, men nu går det mycket bättre!

I Tisdags:



/ Carolina

Dagens ridpass.

Jag och Madde red lite i hagen. Jag jobbade lite som förra gången. Av och igångsättningar, galoppfattningar - halt - skritt - galoppfattning osv. Pradus protesterade lite i början, men sen blev det bättre. Höll inte på så länge idag. Hoppade lite också, nu känns hon som vanligt igen. Hoppas att hon fortsätter vara det nu. Hoppträning imorgon, toppen!

Madde fick jobba Pazzan med att komma tillbaka lite bättre och inte bli så stark. Det gick också bra. Hon hoppade lite hon också. Fick lägga lite volter innan för att få henne att inte dra iväg så. På söndag är det tävling för deras del. Första kvalet i Mountain Horse Ponny Cup.

Imorgon kommer alla hästarna att skos. Riktigt bra. Dom är faktiskt riktigt slitna i fötterna nu. Speciellt Pradus. Jag har ingen möjlighet att vara hemma för jag jobbar, så hästarna får stå inne på förmiddagen och så får hovslagarna klara sig själva helt enkelt. Finns inga andra alternativ.



Pazzan på finalen i Mountain Horse Ponny Cup, under SM i Täby 2007. Roliga minnen !! :)


/ Carolina

Mycket jobb.

Hinner inte uppdatera så mycket. Är nästan inte hemma någonting för tillfället. Mycket jobb har det varit. Red Pradus i Fredags. Hon har ganska lösa skor för tillfället. Hovslagaren kommer på tisdag. Han skulle kommit på onsdag egentligen, men det är träning på tisdag och den vill jag verkligen vara med på, så jag bokade om tiden till tisdag istället. Tur att han kunde då.

Jag red Pradus på ängen. Är väldigt bra att ha en äng man kan rida lite på. Det är lite buckligt och så på vissa ställen, men det går att skritta och trava lite på volter, trava bommar och hoppa lite småhinder iallafall. Bättre än inget. Pradus var ganska fin. Gjorde lite av och igångsättningar, flyttade lite undan och hoppade lite smått. Hon gjorde det bra. Hon är mycket piggare nu och det är skönt!

Mamma har ridit Brambo lördag och söndag också. Bra och roligt för dom att få komma ut lite.

Imorgon jobbar jag på förmiddagen. Måste åka hemifrån 06.30, (roligt...) Kommer hem efter lunch, så om inte Pradus skor sitter allt för dåligt kan jag rida en liten sväng iallafall.

Tjingeling !



/ Carolina
RSS 2.0