Mycket allergi i luften.

Idag är det ingen bra dag. Väldigt mycket pollen i luften så jag är helt slut i kroppen med huvudvärk mm. Inge roligt alls, men det är bara att stå ut.

Jag har varit ute och gjort klart stallet, satt på en tvättmaskin och Pradus har fått varit ute och ätit massa gräs. Snart ska jag och Mamma skritta en vända också.

Pradus blev skodd igår. Han tog av hennes bakskor, så hon ska få gå barfota bak under den här tiden som hon ändå bara ska skrittas. Han tyckte det kunde vara bra då hennes bakhovar är av sämre kvalitet, och skulle behöva vila från skor ett tag. Vi får se hur det går om hon blir jätteöm eller om det funkar bra. Sedan när hon får börja ridas ordentligt igen så kommer han sko henne bak igen.

Torsdag.

Idag har jag varit ledig och lika så mamma. Så vi har pysslat lite ute i stallet och skrittat en vända med Pradus och Brambo.

Brambo har blivit lite hostig av det nya höt. Förut hade vi hösilage i storbalar, men efter att det blev svårjobbat med mögel osv, så bytte vi till torrhö i småbalar. Betydligt smidigare men tyvärr verkar Brambo vara lite känslig för det. Han äter medicin, men det verkar knappt hjälpa. Det går lite upp och ner och han har varit ganska bra ett tag, men nu är det värre igen. Dumt. Får hoppas att det ger med sig snart.

Imorgon kommer hovslagaren hit och ska sko Pradus, så då får hon fina fötter igen :)


/ Carolina

Onsdag.

Efter jobbet gick jag ut och gjorde klart stallet. Pradus blir så glad av lite sällskap. När jag var klar tog jag ut henne på en ganska lång skrittvända. Hon skrittade på ordentligt och var på toppenhumör. Min fina tjej !

Brambo longerade jag på ängen. Han fick jobba lite med gougen över några bommar som jag lagt ut på volten. Han var helt vild imellanåt. Bocka och for. Men han jobbade på bra och det var bra arbete för honom.

Skrittvända.

Jag och mamma tog en skrittvända med Pradus och Brambo efter middagen. Båda hästarna var väldigt pigga och energiska. Det börjar bli så glansiga och fina i pälsarna nu. Den jobbiga vinterpälsen har nästan försvunnit helt, och vi längtar alla till sommaren nu!!



Lilla Wille som liten plutt. Sötare får man leta efter ! 

/ Carolina

Roligt.

Här kan ni kolla på hela söndagstävlingarna från Dalahoppet. Roligt att man även kan se det i efterhand. Jag kunde inte se allt, så då kan jag göra det nu.

http://svtplay.se/t/103675/ridsport__varldscupen

/ Carolina

Paz ska få bli mamma.

Efter mycket överläggning så har vi bestämt oss för att ta föl på Pazzi. Vi har haft det i tankarna under egentligen flera år, men det har inte bara blivit av. Nu i år har vi konstaterat att det är nu eller aldrig. Hon börjar bli till åren och det här är i senaste laget. Hon har haft föl förut, och jag har träffat en del människor som är kunniga på området, som inte har fattat varför jag inte tagit föl på henne. Hon har tydligen en väldigt fin stam.

För några veckor sedan var Eva-Marie Levin hit till Rättvik för att vi på Hästliv Siljan bjöd in till föreläsningen "Stoet inför fölning och betäckning". Jag träffade Eva-Marie nere på Brunmåla för några år sedan, och tänkte att om jag någongång ska syssla med detta, så ska jag ta hjälp av henne. Och jag pratade med henne om Pazzi när hon var här. Ju mer jag tänker på det, ju mer självklart blir det att jag gör rätt. Jag vore dum om jag inte försökte iallafall. Vi vet inte om det tar sig. Men vi tar en sak i taget nu och ser vad som händer. Funkar det inte, så var det väl någon mening med det också.

Jag ringde till Eva-Marie idag, och i samband med Pazzis nästa brunst, som jag beräknar till 26 maj, så ska jag köra ner henne till Brunmåla. Sen kommer Eva-Marie att undersöka henne. Efter det åker vi hem och sedan antar jag att det är under brunsten därpå som man inseminerar. Jag kan inte riktigt detta. Men det är det som är så spännande också. Jag älskar att lära mig nya saker och är nyfiken, så jag ser mycket fram emot detta.

Vad det gäller hingst, så tror jag att vi bestämt oss för en. Det är en D-ponnyhingst, 147 cm hög. Lite grövre än Pazzi, vilket är bra då Paz är väldigt nett och smäcker i modellen. Jag har valt att ta en ponnyhingst och inte en stor häst, då det med storhäst finns risk för att det blir en liten storhäst vilket jag inte vill ha.

Kanske jag avslöjar hingstvalet här om det är någon som är nyfiken? Kan iallafall säga att det är en tysk ridponny, gått svår hoppning bla. nationshoppningar och Tyska mästerskap.

Det är med stor försiktighet och ödmjukhet jag tar mig an detta. Vi får se om det går överhuvudtaget, hon kanske inte av någon anledning är mottaglig för det här längre. Vi får se !



/ Carolina

Team-träning.

Träningen i helgen gick bra. Det var väldigt skoj att sitta på Paz igen efter väldigt lång tid. Jag red henne under lördagen. Vi red lite över bommar och la in lite hinder. Lydnad och kontroll. Paz skötte sig bra även om lydnad och sådan typ av markarbete inte är hennes grej. Hon är ganska het och vill inte gärna lägga in trav. Men eftersom vi haft ganska många år tillsammans, så är vi så synkade vid det här laget, så det är som att backa tillbaka några år och det känns som det var igår. Paz är iallafall en riktig "krut-kärring", hihi !

Middagen på kvällen var väldigt trevlig. Vi pratade mål och planering under året. Mitt första mål just nu är ju att få Pradus frisk. Det är liksom nummer ett och en förutsättning. Men sedan är det bara att träna,träna,träna! Motiverad till tusen nu. Vi filmade även träningen under lördagen, så det fick stå och rulla under kvällen så alla kunde kolla och diskutera kring det osv.

Liten filmsnutt från i lördags:



Denna film är från en tävling på Lugnet, Falun där jag och Paz kom 2:a i L:A 2006. 6 år sedan...tjoho ! Man kan höra hur jag ryter åt henne på ett hinder, för att vi kommer lite stort på det. Haha!



/ Carolina

Den där magkänslan som alltid lyckas stämma...

Det var som jag trodde. Pradus har fått tillbaka hovledsinflammationen på höger fram. Vi har lyckligtvis fått två bra veterinärer hit till Rättvik, så jag åkte faktiskt till dom denna gången och inte till Brunmåla. Det är ju lite smidigare och jag tänkte att man kan ju göra en första koll där, och hade det varit något mer allvarligt så hade jag åkt vidare ner till Brunmåla.

Men det konstaterades iallafall att det var hovleden, så hon behandlades för det och vi ska tillbaka om 3 veckor. Fram till dess är det uppsutten skritt som gäller. Sen får vi verkligen hoppas att det har gett med sig vid nästa besök. Förra gången hon drog på sig detta, så hade det läkt efter första återbesöket, så vi hoppas på samma bra resultat igen!

Såklart känns detta lite deppigt just nu, men förhoppningsvis är vi snart på banan igen, med den Pradus som jag vet finns där inne!

Men jag ger min underbara häst en stor guldstjärna för hur otroligt snäll hon är att ha med sig. Så enormt okomplicerad. Jag åkte med henne själv till veterinären för mamma jobbade, och det är absolut inga problem alls! Går in och ut ur transporten utan bekymmer. Och fast det var mycket hästar och lite smårörigt, så håller hon sig så cool och säger inte ett pip när veterinären behandlar henne. Kärlek till Pradus!

Fick väldigt positiv respons för henne, att hon ser så välmående ut och hur fin hon är. Det är ju alltid roligt att höra. Man kanske gör någonting bra iallafall ;) 



Imorgon åker jag med Elin som ska tävla på Dalahoppet. Hon åker själv och behövde lite hjälp. Så det blir skoj. Dock börjar klassen kl. 8 och hon startar som nr 2...blir en tidig morgon. Puh, morgonpigga Carolina. Det är Elin den första att veta, så många gånger som hon har fått dra upp mig ur sängen, när vi har varit på "träningsläger" i Täby...haha! 

Sedan i helgen är det Team-träning, som Pradus då tyvärr inte kan vara med på. Jag tänkte rida ponnyn på lördagen, bara för att få vara med. Jag rider henne väldigt sällan numera, men det kan ju vara kul ibland. På söndagen ska Madde åka och tävla henne, och jag ska till Stockholm, så då blir det ingen träning för min del.

Nu blir det en dusch.

/ Carolina

Pradus till veterinär imorgon.

Alltid varit och kommer alltid vara den bästa ! <3

Less

Var till Mora och tävlade imorse. Det var jätteblött överallt och banan låg under ganska mycket vatten. Pradus skötte sig kanon på framhoppningen, fast det var så geggigt och stora vattenmassor. Men inne på banan fungerar ingenting. Hon gjorde samma sak som förra gången. Stannar på första hindret och sedan går det inte ens att komma fram till första hindret, för att hon tvärstannar flera meter innan och börjar hoppa runt. Känns helt hopplöst. Strök mig från andra klassen eftersom det känns helt meningslöst att rida. Jag ska ringa till veterinären på måndagmorgon och be att få komma med henne. För en undersökning att allt står rätt till fortfarande. Kanske känner hon av sin förra skada eller så har det blivit något annat fel. Jag vet inte. Upplever inget konstigt med henne för övrigt och hon sköter sig bra i träningen. Men det känns iallafall nödvändigt att kolla upp henne igen, för att eventuellt kunna utesluta skada om det skulle vara så. Har hon ont, så finns det iallafall en naturlig förklaring till hennes beteende. Annars är det något vi får försöka ta oss ur, för då är det något hon har fått för sig och börjat sätta i system.

Känns verkligen jättetråkigt och jag blir så less ! Jag håller alla tummar i världen för att hon inte dragit på sig ytterligare en skada. Då finns risk för att vi missar även denna säsong...!

/ Carolina

Kärt barn har många namn.

Hejsan. Var ett tag sedan jag uppdaterade här. Finns inte alltid tid till det, men nu tänkte jag skriva lite. 

Hästarna har varit fina senaste dagarna och allt rullar på. Det som jag kan berätta, som har hänt är att Pradus numera har bytt namn. På förra tävlingen jag var på, så fick jag tillsägelse av överdomaren att det inte fanns något namn på Pradus pass. Jag har en gång förut kollat upp detta, och det finns inga krav på att namnet måste stå på passet, men jag ringde till ASVH igen och fick samma svar igen. Det var inget krav. Det var alltså överdomaren som inte hade någon koll..

Men iallafall. När jag satt där med Pradus pass i handen, råkade jag av en slumt upptäcka en liten klisterlapp som satt på en sida. På den sidan stog det "German Equestrian federation registred the horse as a sport horse" och sedan på klisterlappen stod det Cara 126 och reg. nummer. Sedan datum och stämpel. Jag ringde tillbaka till ASVH och berättade detta och dom sa att jag skulle ringa Svenska Ridsportförbudet för att ändra namnet på licensen eftersom i rent försäljningsyfte osv, ska det stå samma namn i passet som på licensen. Såklart. Så jag ringde vidare och ridsportförbundet sa att jag skulle skicka in en kopia ur passet, och vad hon heter nu + licensnummer, så skulle dom ändra. Så det kan bli. Jag fattar inte hur jag kan ha missat den klisterlappen och inte sett det förrän nu!?

Jag har hela tiden vetat att hon egentligen inte heter Pradus. I vilket fall, nu heter hon ju äntligen det hon ska heta, resten av hennes liv. Dessutom roligt att hon heter sitt ursprungliga namn nu.

Hittade också lite uppgifter sedan hennes tid i Tyskland när jag sökte runt. Hon har tävlats med en tysk ryttare som 4-åring. Duktig var hon också, vad jag fattade det som. Lite tyska kan jag minsann ;)

Kärt barn har många namn. Hemma kommer hon ju heta Pradus hur som helst. Det blir ju svårt att kalla henne Cara nu. Men nu vet ni. Jag har inte bytt ut Pradus. Jag tävlar fortfarande samma häst, bara bytt ut namnet.



/ Carolina
RSS 2.0