Söt häst



/ Carolina 

Avesta 25/2

Kom hem från Avesta för någon timme sedan, och dagen har gått jättebra. Åkte hemifrån strax innan kl. 6 imorse. Jag som är så morgontrött...Jag var först ut i första klassen, så jag var tvungen att vara där så tidigt.

Första klassen kändes bra. Pradus var lite loj på framhoppningen, men det var väldigt rörigt och trångt, så det va svårt att få bra utrymme och flyt därinne. Pradus hoppade dock väldigt bra för de. Jag hade lite undertempo i första klassen, men rundan för övrigt kändes väldigt bra. 

Andra klassen kändes mycket bättre än första. Jag satte upp ett bättre tempo och red mer framåt. Det blev ett litet missförstånd på 2:an som jag får ta på mig, vilket gjorde att hon trampade om och rev det. Men sedan flöt det på jättebra resten av banan. Hon var glad och framme, och skutta runt lite i något hörn, vilket är ett bra tecken. Hon blir lite stark och rycker mig ur sadeln mycket, men jag tyckte jag mötte upp det ganska bra med skänkeln och fick bra flyt ändå.

Dagens tävling var ganska rörig och det va mycket hästar och människor överallt, och funktionärerna hade ingen vidare koll tyckte jag. Det var en traktor som sandade bland hästarna på framridningen, och det blåste ganska mycket vilket gjorde att allt prassla och rörde sig konstant. Så Pradus prövades på lite allt möjligt idag, men skötte sig suveränt! 

Första klassen: 



Andra klassen:




/ Carolina

Dressyrträning 14/2



/ Carolina

Åsebo 19/2

Tävlingen i söndags var en Pay & Jump. Pradus kändes jättefin på framhoppningen och hoppade superbra. Stora luftiga språng med positiv inställning. Inne på banan blev hon lite spänd, men höll sig ändå fokuserad på mig och vi fick en jättetrevlig första runda. Hon var pigg och framåt och sökte hindrena. 

Andra rundan gick också jättebra, men då var hon lite mer varm i kläderna och ångade på lite väl mycket. Blev stark och jag hade svårt att ta tillbaka henne, men mycket hellre det än att hon går och spänner emot. Så jag är supernöjd med första starterna !




/ Carolina

Pradus felfri.

Wiie. Årets första tävling kunde inte ha gått bättre. Två felfria rundor och en super positiv Pradus.
Kommer berätta mer om det och film kommer också, men jag kom nästan precis hem från kvällens möte, så måste sova nu! 

Uppdaterar imorgon med film från dressyrträningen och tävlingen. 

God natt ! 

/ Carolina

Team-träningen.

Jo, nu till Team-träningen förra helgen. Jag har som vanligt jätteproblem med att ladda upp filmer på You-Tube, så det är därför de inte har kommit upp än.

Denna team-träning var årets första, så det var mest en check på hur alla låg till i träningen. På lördagen red vi på lite upphöjda bommar. Ått-volter och små banor. Pradus var väldigt positiv och pigg. Hon bralla runt lite och sparka ut något ben ibland, vilket syns på filmen. Väldigt skoj, med tanke på att hon visade att hon tyckte det var roligt. Ibland, speciellt på raka linjen på 3 upphöjda bommar, blev hon väldigt oreglerbar och bara ångade på. Men vi lät henne göra det lite, för att låta henne vara framme och "på" hinderna när hon väl är det. 

På söndagen var det också en markarbetsbana men med lite mer hinderkaraktär. Jag är supernöjd med Pradus. Jag blir så glad över att hon verkligen utvecklas med rasande fart just nu. Jag kände att ridbarheten mellan hinderna var otroligt mycket bättre nu än förut, och hon är mer framme av sig själv. Hon ville till hindrena och hoppade väldigt bra. Nu har jag inte hoppat Pradus så mycket i vinter, vilket gör att vi inte hoppar några höjder ännu. Men det är lite medvetet också. Hon ska tycka det är lätt och roligt, för att vi ska kunna ställa om hennes inställning lite.
Men som sagt, super duper Pradus ! 



I Tisdags red jag dressyr för Kerstin igen. Pradus har haft det ganska intensivt senaste veckan, men kämpat på super. Jag trodde hon skulle vara ganska trött och seg på dressyrträningen efter hopphelgen, men nej. Hon var klockren. Jag får verkligen ut så otroligt mycket av dressyren. Film på det kommer också, om jag lyckas ladda upp det någongång.





/ Carolina

Pradus rockar !

Halleluja för min fina häst denna träningshelg. Vi utvecklas med rasande fart. Det har hänt saker i vinter, det kan man helt klart konstatera. Pradus har hoppat som en gud, och tyckte träningen var skitskoj. Inte ofta Pradus bockar och far på en träning.

Berättar mer senare, och film kommer!

/ Carolina

Planen framöver





/ Carolina

Vrång Pradus

Madde kom på kvällen så vi red en vända i mörkret. Pradus hade en typisk "dålig Pradus dag". Helt nochalant och lat. Sådana dagar som idag går det inte att påverka henne så mycket. Hon har redan från början bestämt sig för att inte svara för skänkeln och knappt röra sig framåt. Ingen ide att ta någon diskussion, man vinner den aldrig ändå...

Men det gjorde inte så mycket idag, för jag red med Madde och kunde prata med henne istället. Trevligt med sällskap.



I helgen är det träning med Team Hästliv. Årets första träning, och alla verkar supertaggade på att träffas igen ! 
Bra att komma igång med hoppningen ordentligt igen.

/ Carolina 

Att knoppa

Kall helg

Så, nu finns äntligen alla delar från dressyrträningen under inlägget "Kvällen igår". 

Det har varit en väldigt kall helg, vilket jag tror det har varit för alla er också. Jag har inte ridit något på grund av det. Blir mer överlevnadsinstinkt när det är så pass kallt. Se till så hästarna har tillräckligt med täcken, vatten, mocka osv är tillräckligt vid dessa grader.

Hoppas på mildare väder imorgon för att kunna rida!

Måste tipsa alla om Ponnyakuten. Det är lite av veckans höjdpunkt. Man lär sig faktiskt ganska mycket på att kolla på det. Ta till sig tips från tränarna och mentala coacher osv.

Jag kollar alltid på Svtplay http://svtplay.se/t/122051/ponnyakuten



Vacker häst ! 

/ Carolina

Filmerna.

Nu finns 2 filmer utlagda under det föregående inlägget. Fler delar kommer...

/ Carolina

Kvällen igår.

Träningen igår gick jättebra. Jag är otroligt nöjd med Pradus, hon är en riktig kämpe när det kommer till dressyr. Det var första gången på väldigt länge som jag red för Kerstin, men också första gången med Pradus. Så träningen igår var mest för att kolla av hur vi ligger till. Vi travade största delen av passet och jobbade med ställning och böjning. Flyttade in framdelen och red på volter i olika storleker och gjorde små tempoväxlingar. Avslutade med lite galopp på volt och Pradus hade då hunnit bli ganska trött, men hon blev jättefin på slutet ändå. Jag tror bara början av galoppen kom med på filmen tyvärr, men hon blev iallafall mycket finare på slutet.

Mamma lyckades ju också hålla för mickrofånen på något vis, så man hör inte vad Kerstin säger. Bara stundtals hör man. Lite synd då det är mer lärorikt att kolla och se på filmen när man hör vad hon säger. Men ska försöka påminna mamma om det nästa gång, så vi får se med ljud framöver.

Del 1: 



Del 2: 



Del 3: 



Del 4: 



/ Carolina
RSS 2.0