Elitutbildning i Rättvik!



/ Carolina

Torsdag.

Pluggade körkortsteori hela morgonen. Det är så segt och tråkigt... Gick ut i stallet på eftermiddagen och fixade stallet. Tog dryga 20 min att få tag på Pradus i hagen. Blir så less på henne. Bara sprang runt och glodde på mig. Riktig retsticka.

Nästa dust kom ganska fort efter att vi ridit iväg. Hon fick för sig att hon inte skulle gå fram. Vi har ridit förbi där minst 100 gånger men idag fick hon för sig något. Jag gav mig inte utan vi fick väl hålla på och hoppa runt på vägen resten av dagen om det var så. Till slut gav hon sig, men var rätt stirrig hela ridturen. Vi kom iallafall ut en sväng och hon fick röra på sig.

Imorgon ska jag hålla föredrag på ett frukostmöte, så måste förbereda mig lite för det.



/ Carolina

Jobb

Det sprack lite i min ridplanering denna vecka. Fått mycket jobb, vilket jag inte tackar nej till.
Igår var Pradus lite spänd och tittig ute, men i galoppen kändes hon jättefin. Nu får hon vila i två dagar, och sedan jobbar vi vidare från och med torsdag.

Jobbar även i helgen, vilket betyder att jag missar tävlingarna i Rättvik. Hade tänkt vara där och hjälpa till och kolla på alla, men men. Hinner vara där ett tag på morgonen iallafall, börjar inte i borlänge förrän 12.

Nu ska jag snart åka mot Borlänge.

/ Carolina

Equiterapeut

Om en vecka kommer Li Johansson hit och ska behandla Pazzan lite. Kändes som att det var dags att hjälpa henne med sin rygg lite innan vi beger oss till Helsingborg, så det är bra förutsättningar för att det ska gå bra :)

'

/ Carolina

Dagarna går.

Dagarna går så fort. Pradus känns fin just nu. Hon äter medicin för hennes njurar, men jag kan rida henne som vanligt för det. Om en vecka är det träning för Kristian. Vi laddar för det. Ska försöka komma iväg till körhallen den här veckan, så vi kan trimma lite mer.

Igår var jag med Madde till Åsebo. Hon och Paz hoppade två klasser. De kom 4:a i första klassen, jättefin runda. Paz var lite galen på framhoppningen, vilket hon ofta blir. Så Madde hoppade bara fram litegrann sedan gick ut därifrån.

Andra klassen gick också jättebra, superfin runda och bra språng, ända till Madde glömde bort sig lite i omhoppningen, la en volt och fick ett tidsfel för de också. Jättesynd för dom var snabba. Men glömma banan händer alla. I det här fallet är det känslan som räknas, och att det ska kännas bra inför Helsingborg om ett par veckor.



Snodde lite bilder från igår i Maddes blogg.

/ Carolina

Angelica

Bra artikel om Angelica från när hon gästade Jump Club här om dagen!

http://www.jumpclub.se/angelicas-resa/

/ Carolina

Kristian Von Krusenstierna till Team Hästliv




Föreläsningen på kvällen är öppen för allmänheten!

/ Carolina

Dagen

Gjorde stallet och red på förmiddagen. Pradus var jättefin. Riktigt roligt att rida henne idag. Både igår och idag har hon varit på topphumör. Pigg och framåt, tar för sig och vill arbeta. Igår lite för het dock. Idag alldeles lagom. Halleluja, vad sådana dagar är roliga. Travade och galopperade rätt mycket. Hon blev varm och flåsig, vilket är bra. Ökar på succesivt hela tiden nu. Hoppas hennes nuvarande humör håller i sig ett tag så vi får ut något av ridningen.

Här om dagen tränade vi på att hälsa på kossor, då hon är fullkomligt skakis av dom. Faktum är att bruna kor går ganska bra, men vita och svarta funkar inte alls. Haha.



/ Carolina

Flippad Pradus

Herregud. Vilken ridtur. En helt tokig Pradus hade jag med att göra idag. Hon var inte still en sekund och ville dra hela tiden. Vet inte vad det flög i henne. Hon vart rädd för en människa som höll på att flytta lite grejer på sin gård, och efter det fick hon spel. Så fort jag tog i tygeln kasta hon sig rakt uppåt och slängde med huvudet. Heja, haha. Men hon var väldigt fin att rida iallafall. Lite sådär jag ändå gillar att ha henne för då börjar hon röra på kroppen, och då går det också att jobba henne bättre när hon är lite mer vaken.

Travade ganska mycket och sedan fick hon galoppera en bit. Jag tänkte för mig själv att " här ute kan jag inte ramla av och hon får inte springa hem själv helt lös, så nu håller jag i mig". Haha. Men det gick bra.

TOKFIA kan man lugnt säga!



Hästarna fick komma in ganska mycket tidigare än vanligt idag. Var ute och tog in dom ganska nyligen, för det är ett riktigt skitväder ute. Dom fick komma in i mysiga boxar och äta lite, vilket de såg ut att gilla.

/ Carolina

Tisdag

Pradus blev ju öm i fötterna förra veckan efter skoningen. Framåt fredagen blev hon bra och jag kunde rida igen. Hon har kännts ganska fin senaste dagarna. Har hittat en ny väg som är ganska mjuk och fin, så har varit ute och galopperat henne ganska mycket. Hon måste komma igång nu och få upp flåset igen.

Måndagen den 31 oktober kommer Kristian Von Krusenstierna hit och håller träning för Team Hästliv. Det är tänkt att jag ska kunna vara med då. Kommer bli spännande. Han har även en föreläsning på kvällen under temat "Helheten, vad som krävs". Roligt att han tar sig tid att komma upp.

Har en del nya projekt pågång nu, så skoj!

Nu ska jag ut i världens ruskväder och rida tänkte jag. Inget att göra åt. På med kläder.

/ Carolina

Är det inte det ena, så är det det andra...

Kunde inte rida igår, för Pradus var jätteömfotad efter skoningen. Hon har aldrig blivit det innan, men tror det beror på att hon gick en vecka för längde denna gång och hade blivit lite trasig. Hovslagaren sa att det inte fanns så mycket att fästa i och då tog han väl kanske lite mycket på henne. Ringde honom direkt igår och han sa att han kommer på morgonen om hon inte blivit bättre. Men imorse var hon redan mycket bättre så han sa att vi skulle avvakta. Men jag kan inte rida henne idag, utan får avvakta till imorgon. Men så typiskt...

Skulle hon ha blivit sömstucken skulle han ha märkt det igår, men därimot kan det ha blivit ett sömtryck. Vi får vänta och se om det blir bättre.

/ Carolina

Är du sugen på att vara med i Team Hästliv?

Team Hästliv söker nu fler ryttare, då vi nu har ett antal platser att fylla ut. Både storhästryttare och ponnyryttare i dressyr och hoppning är välkomna att anmäla sitt intresse.

Team Hästliv startade i januari i år och består i dagsläget av ett 20-tal ryttare. Både dressyr och hoppekipage på ponny och stor häst. Ryttarna är allt ifrån 14 - 51 år och kommer från olika delar av Dalarna.

Teamet träffas och tränar tillsammans ungefär en gång i månaden. Träning i grupper sker under lördag och söndag. På lördagkvällen träffas även alla och äter gemensam middag. På kvällen har vi ibland också en del aktiviteter så som föreläsningar, diskussioner och filmvisning. Ryttarnas tränare finns också på plats på kvällen för att finnas tillgängliga för frågor och funderingar, men också för att bidra till den stora gemenskapen i gruppen och med sina elever. Ibland filmas träningen som grupperna tillsammans kollar på under kvällen. Diskuterar och analyserar tillsammans med tränarna. Ryttarna får också ta del av en del mental träning. 

Teamets träningar håller i mån av plats alltid till vid Körhallen i Rättvik. Ett fåtal gånger har träningen även varit på Rättviks Ridklubb. Hoppryttarna rider i grupper på 5-6 ryttare och dressyrryttarna rider oftast i par. 

Oftast finns det boxplatser tillgängliga för de som åker långt. Önskas boende finns det också för en billig peng.

Kostnaden för träningarna är 500 kr/helg inkl. middag på kvällen. Betalning sker i förskott.

Förutom träningshelgerna dyker det då och då upp roliga och lärorika aktiviteter. Ibland får ryttarna tex. träna för meriterade gästtränare.

Vill du utvecklas tillsammans med din häst, lära dig massor av nya saker och vara en del av den enormt varma gemenskapen som råder inom Team Hästliv? Då är du mycket välkommen att anmäla ditt intresse på [email protected]. Berätta om dig själv och din häst. Dina mål och varför just du vill vara med i Team Hästliv.



www.hastlivsiljan.se

Team träning

Hej på er!

Det har hunnit hända ganska mycket sedan jag hunnit skriva här sist. Intervjun med Hästfocus gick bra. Det var jag, mamma, Elin och Lisa som träffade journalisten. Reportaget kommer ut i nästa nummer, så håll utkik efter det.

Pradus kändes ganska fin förra veckan och i helgen var det träning med Teamet. Jag var med både lördag och söndag. På lördagen var det markarbete med mycket bommar och lite små hinder. Alltså perfekt för mig och Pradus. Det känns ganska tydligt att hon inte har arbetats på det sättet på väldigt länge. Men hon gjorde allting jättebra och var väldigt positiv till hinder.

På söndagen var det lite mer banhoppning så jag och Pradus var med på uppvärmningen. Jag visste inte om jag skulle ta med henne på söndagen, då jag förstod att hon skulle vara så trött. Men jag gjorde det och vi hoppade lite småhinder, men Pradus var väl inte lika förtjust i det den dagen. Lite tjurig på hinder, men jag är trots det väldigt nöjd med henne. Jag red väl inte sådär jättebra på söndagen tycker jag. Jag har också varit borta ett tag från den typen av träning. Hur som helst så höll vi inte på alls länge på söndagen. Efter det fick Pradus åka hem och mysa i hagen med dom andra.

Igår fick hon bara vara ute och strosa runt i hagen hela dagen. Idag ska jag ut på en lång skrittvända på hårt underlag. Madde skulle också följa med så hon kommer hit snart.

Hovslagaren var nyss här och skodde Pradus, så nu har hon "nya fötter" också :)

Har lite filmer från i helgen på mammas telefon. Ska försöka få över dom till datorn så ni kan se.

/ Carolina

Reportage.

Ikväll kommer tidningen Hästfocus till Rättvik och gör ett reportage om Team Hästliv !

http://www.hastfocus.se/



/ Carolina

Ridbanan.

Igår åkte jag ner till Körhallen och red Pradus på utebanan där. Vi var helt själva där nere så hade hela stora banan för mig själv. Jag jobbade mycket på att start och stopp fungerar som det ska. Framför allt start. Red på en fyrkant och flyttade undan bakdelen i hörnen. Jobbade mycket med att hon måste vara mer framme för skänkeln. Tempoväxlingar i trav och sedan lite galopp på fyrkantspåret. 

Hon har tappat mycket av sin styrka och kondition. Nu är vi tillbaka lite på ruta ett igen tyvärr. Hon blir väldigt tung i handen och lägger för mycket vikt fram. Men det är bara att kämpa på och snart kommer vi att vara tillbaka där vi slutade, och kan fortsätta bygga därifrån igen.

Ska klippa henne denna vecka innan det är träning i helgen. Jag ska vara med och jobba henne på marken och kanske vara med och skutta något litet hinder. Kommer bli roligt att äntligen få delta till häst för en gångs skull.

Hästarna har blivit långhåriga så tidigt i år. Jag kommer inte ihåg att jag klippte första gången så här tidigt förra året. Pazzan är redan klippt för hon hade jättetjock päls. Men sedan har vi lite problem med älglöss i år. Det är mer än någonsin och dom flyger på hästarna när man är ute och rider. Riktigt otäcka. Går inte att slippa undan dom. Ändå sättet är att klippa hästarna så dom inte har någon päls att krypa ner i. Så nu är det Pradus tur att bli av med lite päls. Klipper henne troligtvis imorgon.

Idag ska jag bara ut och ta det lite lugnt med Pradus. Madde är borta denna vecka också, så ska försöka hinna rida Pazzan lite åt henne också. Kommer vara borta mycket denna vecka. Ska vara på körskolan mycket och bla. köra halkbanan på torsdag. Är lite nervös för det!...

/ Carolina

Så fina färger nu.





/ Carolina

Härligt väder!

Vilket härligt väder det har varit nu i några dagar. Sol och varmt - underbart!
Ridpasset igår med Pradus gick fint. Jag fick börja galoppera litegrann. Just nu är det lite svårt ute med underlaget och sådär, men lite galopp fick vi till. Det kändes jättebra och hon tyckte det var skoj. Jag tycker galoppen är den lättaste gångarten att komma åt Pradus i. Inte för att jag jobbade henne så mycket igår, men för att det i vanliga fall brukar vara det.

Idag red jag och mamma ner till vändplanen. Det är ganska kass väg en ganska lång bit, men sedan sista lilla biten innan man måste vända så är det jättebra underlag. Så man rider alltså ner jättelångt för att sedan kunna utnyttja sista lilla biten till att kunna arbeta hästarna bättre. Känns lite hopplöst långt ibland, men vad gör man inte. Man kan ju iallafall jobba dom i skritten, och flytta undan lite och så på vägen dit. Vi galopperade iallafall den lilla biten på det bra underlaget. Pradus var pigg och tyckte det var skönt att få galoppera lite. Sedan i traven jobbade vi mycket med ökningar och minskningar och avsaktningar och igångsättningar. Hon är för bra bekväm, men efter att jag blev lite hård på henne lyssnade hon hyfsat sedan. Men vi måste nöta mycket mer på det. Får inte ta hur lång tid som helst innan hon lyssnar på min skänkel. Små hjälper är målet.

Men allt det här är såå mycket lättare när man är i ridhus. Hon blir ännu mer bekväm ute, och blir även okoncentrerad när vi är ute i skogen, vilket vi är till 90 %...




Man kan ju fjanta till det lite också när man är ute ;). 

/ Carolina
RSS 2.0