Dagens ridpass.

Jag red tillsammans med Madde, vilket gjorde att vi vågade ut i skogen då vi var två. Vi travade en del och hästarna var fina. Pradus bättre än igår, men ändå lite för tung och hänger lite mycket i handen. Men det blir bättre och vi jobbar och jobbar på det. Nu börjar hon faktiskt få tillbaka sin kondition och nu känner man knappt att hon haft flera månaders frånvaro från träning. Mjuk och fin i kroppen och styrkan börjar komma tillbaka. Nu hoppas vi bara att veterinären ger ett positivt besked nästa återbesök och att benen håller sig friska i fortsättningen!




/ Carolina 


Fråga.

Hej,
Vilken fin blogg du har=)

Vet om någon som kunde tänka sig att låna en hopphäst?
Har en kwpn som jag tänker låna ut, han har gått 130cm och mer kap finns.
mvh
Marlene


Svar: Hej, tack så mycket! 
Jag är själv egentligen jätteintresserad. Men tyvärr har jag för tillfället ingen plats. Hur gammal är den, vart finns den? 

Mvh Carolina

Björnar.

Igår red jag den äldsta och den yngsta. Brambo fick sig ett travpass i backarna, och gjorde det bra. Superbra träning. Pradus fick ungefär detsamma fast i lite mindre och lättare skala. Kunde konstatera att när jag kan öka på träningen för Pradus, så är backträning någonting vi behöver göra oftare. För övrigt så var hon inge rolig att rida igår. Seg, muppig och helt ofokuserad. Men så är hon ibland och det är bara att lära sig leva med det.

Igår kväll såg min lillebror och hans kompis en björn i byn. Den sprang över en äng som är strax brevid huset som min lillebrors kompis bor i. Känns inte alls roligt. Vart ska man rida!? Har dragit mig från att rida i skogen senaste dagarna och nu blev man ju inte modigare. Ännu ett skäl till ett ridhus...

Ska snart ut och rida nu. Sitter och funderar på vart jag ska rida för att kunna trava ordentligt men inte stöta på en björn. Det återstår att se. Orkar inte sjunga högt och konstant i 1 timme heller för att hålla dom borta. Dessutom blir det lite pinsamt om jag skulle möta någon annan där ute. Gaah! 

Nästan så man vill att det ska bli vinter nu, så man iallafall slipper bekymra sig för björn.



/ Carolina



Fantastisk ryttarinna!

Eleonor är en otroligt skicklig ryttare. Hon är enormt meriterad på såväl ponny som storhäst. 





/ Carolina

Kluven.

Jag funderar starkt på att köpa Mountain Horse Supreme High Rider. Men jag är kluven. Jag börjar lessna på chaps som knölar sig och det blir besvärligt att få på sig sporrar. Mina chaps är dessutom lite för stora runt om, så jag skulle behöva köpa nya iallafall, men då fundarar jag på att kosta på mig ett par snygga stövlar istället. Då kan jag rida med chapsen hemma och bara använda stövlarna på träning och framförallt tävling.

Men nackdelen med stövlar är att det ibland blir fula efter ett tag. Sjunker ihop och veckar sig allt för mycket nertill, och blir för korta upptill. Tappar helt formen. Kan ha att göra med att jag inte kostat på mig ett par riktiga kvalitétstövlar tidigare. Men dom här stövlarna är alldeles för dyra för att köpa och sen inte vilja ha på sig. Någon som har erfarenhet av dessa stövlar ? 



/ Carolina

Pradus är en galning.

Senaste dagarna har Pradus varit jättefin att rida. Verkligen roligt att det börjar kännas bra igen. Dock är hon imellanåt ett monster att ha att göra med på marken. Här om dagen fick jag mig en jäkla smäll när jag skulle ta ut henne i hagen. Det var under Hästliv Siljan, på onsdagen när det var träningar för Linda Heed. Jag hade fullt upp hela dagen och på morgonen var Markus här och skodde Pradus, så han fick ställa in henne när han var klar. Jag var hem en vända lite snabbt och skulle släppa ut henne. Samtidigt så hade jag hunden lös ute. Hon är vid det här laget väldigt van vid honom, men just den dagen fick hon spel när han var ute och flög åt sidan, rakt på mig som ramlade rakt ner på marken, och efter kommer hon. Totalt övertrampad blev jag och fick en känga rakt på näsan. Var yr och omtumlad resten av den dagen. Gissa om hon var billig vid det laget. J*vla häst.

Idag gick jag ut i i hagen och skulle ta henne för att rida. När jag är på väg att ta henne tvärvänder hon och skickar ut ena bakbenet i luften. Sen börjar hon kuta som en tok i hagen. Gnäggande, bockande, sparkande - helt tokig. Jag lyckas aldrig få tag på henne utan hon tyckte det var skitroligt att springa runt och inte bli tagen. Efter ett tag ger jag upp och konstaterar att jag inte rider henne idag. Hon fick mer än tillräckligt med motion och framförallt mer än tillräcklig belastning på benet. 

Och faktum är att det där med att försöka få henne att ta det lugnt är lite av ett delemma. Går hon själv i en lite mindre hage tar hon sig numera ut, så jag har inget annat val än att ha alla tillsammans. Dock får dom gå i en hage med lite mindre gräs, då Pradus blev svullen i benen efter att ha gått i en annan hage med lite mer gräs. Hon har ju knappt ätit gräs på hela sommaren så det blev lite för mycket för henne.

Hovslagaren har det även lite körigt med henne, hon kickar gärna lite då och då. Och i allmänt så får man passa sig så hon inte tar sig en tugga av en. 

Hon är livsglad min lilla häst. Men man får definitivit tänka sig för och vara försiktig,
för hon är vass




/ Carolina

Fin häst - nöjd ryttare.

Måste börja med att säga att årets Hästliv Siljan har gått jättebra. Mycket publik och bra evenemang. Superskoj. Är helt slut nu. Det har gått i ett under hela veckan. Knappt hunnit med hästarna heller, men idag hann jag rida.

Alla hästarna motionerades idag. Madde red Pazzan på eftermiddagen och sedan red jag och mamma dom andra på kvällen. Pradus var jättefin. Fick lite tips av Linda senast hon var här och nu har jag börjat komma på hur jag ska komma åt Pradus lite mer. Funkar jättebra och hon jobbar på super. Skönt. Känns jättebra, och nu är det bara att fortsätta bygga på det här. Snart tillbaka till veterinären igen, och då håller vi alla tummar för att det är grönt ljus för och öka på träningen ytterligare!




/ Carolina 



Helsida i tidningen idag - vilken publicitet!





Länkarna till artiklarna finns här:

http://dalademokraten.se/Rattvik/Landslagsryttare-tranade-Team-Hastliv/

http://dalademokraten.se/Rattvik/Han-ar-Team-Hastlivs-enda-kille/

/ Carolina

Live radio.

Var i Falun imorse på radiointervju angående Hästliv Siljan!

Lyssna: Hästliv

/ Carolina

Min ögonsten! <3



Ingen kommer någonstin kunna ta hennes plats i mitt hjärta! 


/ Carolina

Nej.

Hovslagaren fick förhinder och kan inte komma förräns på måndag. Neeeeej. Jag kan inte rida förräns på måndag och det är ytterst viktigt att Pradus för sin motion nu. Skit!

Haha, tyckte bilden var ganska rolig. 


/ Carolina

Dagarna går.

Allt planerars just nu i detalj inför Hästliv Siljan. Det är mycket jobb, mycket som snurrar runt i huvudet. Har vi koll på allt? Gaaah.... men jag tror faktiskt att vi har det. Jag är rätt lugn. På lördag sätter det igång. Ska bli så skoj!

Idag kom Team Hästlivs helt nya schabrak. Super fina blev dom! Nu börjar det verkligen bli teamkänsla, och alla kommer bli så snygga med sina schabrak :) 



Hemma på hästfronten rullar det på. Pradus har nästan tappat ena bakskon. Den sitter väldigt löst. Inte bra. Hovslagaren kommer lyckligtvis på fredag och skor om henne. Men kan inte rida imorgon ju...suck.

Jag är ledig nu i två dagar. Halleluja! Hinner komma ikapp lite med allt då, skönt !

Ha det gott. 

/ Carolina 





Team Hästliv helg.

I helgen har vi haft träning med Team hästliv. Det har varit trevligt. Väldigt bittert att inte kunna vara med själv bara.
Men det är inget att göra åt. Blickar framåt och hoppas att Pradus är kapabel att vara med på ett par träningstillfällen under hösten/vintern iallafall. 

Har ridit henne en del sen jag skrev här sist. Det är roligt, men väldigt krävande att rida henne just nu. Hon är tung och lat. Hänger sig i handen och blir helt skänkeldöd. Men vi kämpar på. Det blir lite bättre för varje gång och jag kan inte begära att hon ska vara i samma form som innan hon skadade sig, såklart. Hon har stått inne i 7 veckor parallellt med att bara promeneras, skrittats med ryttare i några veckor, och för en vecka sedan börjat trava. Det får ta sin lilla tid. 

Samtidigt har det här uppehållet med Pradus gjort att jag känner mig heltaggad för träning när vi är igång igen. Ska bli superskoj när vi kan börja planera vårt träningsupplägg igen och börja träna för att nå mina närmaste mål.

Nu är det dessutom bara en vecka kvar innan Hästliv Siljan sätter igång. Superskoj!
Programmet i år känns jättebra och jag tror verkligen att det kommer bli lyckat i år igen. Just nu är det såklart väldigt mycket jobb och förberedelser inför veckan, och jag tycker det är väldigt roligt att jobba med det.

Satt och kollade på lite filmsnuttar från när vi red dressyr under en Team Hästliv träning. Här kan ni kolla på det om ni har lust :



/ Carolina
RSS 2.0