Douglas Lindelöw i Nyhetsmorgon.




Dock jobbar jag, så jag missar det. Men man kan nog kolla på Tv4play sen hoppas jag :)

/ Carolina

Fint.

Idag har jag och Madde städat och fixat i stallet. Det är min 4:e tvättmaskin jag kör just nu och sadelkammaren ser prydlig ut nu. Härligt.

Efter det red vi en vända med Brambo och Pazzan. Sen gick jag en promenad med Pradus. Idag var hon snäll att gå med. Hade kejda vilket jag inte hade när hon var helt tokig här om dagen. Ställde sig rakt på bakbenen och sparkade med frambenen och höll på att träffa mig i huvudet. Rolig häst att gå med...

En del av sadelkammaren efter idag :)





Har två nya fodertillskott till hästarna: 



Equitop Myoplast som är för musklernas funktion, vilket Pradus äter.



Equitop Gonex som är för ledernas funktion, vilket Brambo och Pazzan äter. 

/ Carolina

Sylve Söderstrand och Eva-Karin Oscarsson kommer till Hästliv Siljan!

Helt awesome !

Sylve håller hoppclinicen och Eva-Karin dressyrclinicen !

Välkomna till Rättvik den 19 augusti.






/ Carolina

Dagens ridpass och massa jobb.

Jag och mamma har jobbat hela dagen med Hästliv Siljan. Nu börjar det verkligen på allvar. Nu har man häcken full fram till augusti. En massa planering, bokningar, spika program, trycka programblad och göra programtidning, intervjuer och repotage och ja, listan är lång! Men det är väldigt roligt. Vi har redan ganska mycket klart och det är BRA grejer! Om vi nu lyckas få till dom här sista riktiga godbitarna så kommer jag jubla av lycka! 

Eventet äger rum i Rättvik och Leksand den 13-21 augusti. Planera in det redan nu.  






På kvällen red jag och mamma en sväng med Pradus och Brambo. Planeringen av Hästliv Siljan och Team Hästliv fortsatte fast på hästryggen kan man säga :)

Nu ska jag sova lite snart.

Take care !

/ Carolina

Följ bloggen.

Här kan du följa Madde på hennes blogg !

http://teammagne.blogg.se/




/ Carolina

Första ridturen med Pradus - lycka !

I torsdags fick jag sitta på Pradus för första gången på en månad. Vilken lycka. Min fina häst! Har ridit henne nu i 2 dagar. Idag regnade det så väldigt hela dagen, så jag tog en promened med henne istället. Vi får skritta obegränsat nu.

Pazzan har lite ont i ryggen för tillfället. Hon har två kotor i ryggen som sitter tajt, och ibland har hon lite besvär av det. Så nu kör vi Back on track för fulla muggar. Hon måste alltid hållas varm. Inte vara utan täcke när det regnar där inte.

En jätterolig nyhet är att troligtvis har Madde och Pazzan kvalat till finalen i Mountain Horse Ponny Cup och får rida under ponny SM i Helsingborg i November. Heja dom!

Sitter och kollar på lite klipp från träningar och längtar tills jag och Pradus är tillbaka på banan igen !




/ Carolina

Vad som händer.

Grattis. Nu kunde jag skriva här igen. Har knappt suttit vid datorn på flera dagar. Men ja, vad har hänt sen sist. Det har varit team träning och jag red Brambo och Pazzan. Jag har varit nere på Brunmåla och jobbat några dagar, och i samband med det så har också Pradus varit på återbesök hos veterinären.

Vi börjar med teamträningen. Vi hade lite markarbete på lördagen. Då red jag Brambo och Madde hade Pazzan som vanligt. Det var jätteskoj att rida Brambo på det sättet igen. Han har inte gått en träning på jättelänge, men gjorde det hur bra som helst. Pazzan gick också jättebra.

På kvällen hade vi en jättetrevlig middag. Det är alltid super trevligt men nu märks det att alla i teamet börjat lära känna varandra bättre, så snacket går om man säger så :) 

Söndagen bestod av träningstävling. Alla byggde och gick banan tillsammans. Sen fick man själv välja hur mycket hjälp man ville ha. Vissa ville ha hjälp på framridningen och framhoppningen, och vissa ville bara ha kommentarer efter själva ritten osv. Det var väldigt behövligt och nyttigt. Då hoppade jag både Brambo och Pazzan. Brambo blev lite för taggad, men det gick jättebra ändå. Han älskade att få vara med och visa upp sig igen. 
Pazzan gick också bra. Hon blir så dunder pigg ibland, men vi gjorde ändå en bra runda och det kändes bra.

Brambos runda blev så dålig kvalitet på, men lägger upp Pazzans: 





Sen har jag varit i Stockholm i 5 dagar. Åkte ner och jobbade på Brunmåla. Hjälpte till i veterinärkliniken, vilket jag älskar att göra. Det är så intressant och lärorikt. Det är ett jobb jag skulle kunna tänka mig i framtiden. Veterinärassistent. Superskoj !

På onsdag kväll kom mamma ner med Pradus. Vi hade återbesök på torsdagen. Hon var 70 % bättre. Men inte helt bra ännu. Inflammationen var helt borta men elastisiteten i den ytliga böjsenan var inte tillräckligt bra än. Hon behandlades igen och nu har vi 4 veckor till som hon ska skrittas. Nu första veckan får jag bara promenera med henne, men från och med torsdag får jag skritta uppsuttet. Hon ska hållas inne och ta det så lungt som möjligt. Ja, vad säger man. Urtrist. Men nu gör vi det säkra före det osäkra och är försiktiga med henne, så förhoppningsvis blir hon helt bra efter dessa ytterligare 4 veckor. Hon är otroligt snäll att ha inne, även om jag tycker det känns hemskt att hon måste stå där 24 timmar om dygnet. Men på torsdag får hon ridas iallafall, det tror jag hon kommer uppskatta mycket. Om inte annat så kommer jag göra det :)

Pradus myser i det fina vädret:




/ Carolina
RSS 2.0