Träning.

Dagens träning gick ganska bra. Vi travhoppade fram på ett litet hinder först. Hon kändes jättefin där. Lyssnade bra och hoppade väl. Sedan hoppade vi ett hinder med en bom framför och en bakom, i galopp. Hon kändes också fin även där. Jag kände skillnad på galoppen idag mot förra gången. Jag upplever att hon har blivit starkare. Jag kunde rida ihop henne lite och hon orkade och kunde behålla någorlunda kraft i galoppen iallafall. Hon gjorde det väldigt bra. Sedan hoppade vi en linje med en liten travserie först och sedan vidare på en oxer med vattenmatta under. Hon gjorde även det väldigt bra. Vi red på 7 galoppsprång som blev 7 ganska korta galoppsprång, så fick rida ihop henne lite även där och det gjorde hon bra. Hon orkar mycket mer nu, känns väldigt skönt att vi gör framsteg!
Till sist la vi ihop allt till en bana. Hon vart trött på slutet när vi skulle göra det, så det gick väl sådär. Hon blev lite springig och stark. Antagligen för att hon visste att jag ville ha ihop henne lite och hon inte riktigt hade ork till det. Hon var även i och petade i hindrena på slutet och även där eftersom hon vart trött. Men jag accepterar det och är ändå väldigt nöjd med dagens träning. Vi har inte brottom och jag vet att efter en hel lång vinter med träning kommer hon att
bli superfin.

När jag kollar på filmerna från träningen så konstaterar jag att jag måste räta på mig mera. Jag sitter också för mycket "ovanpå" hästen. Jag måste få mer vikt i sadel och komma ner bättre. Jag får försöka jobba mycket på det. Tyngd i sadeln och trampet i stigbygeln neråt, framåt.



/ Carolina 

Förbundskapten för det Svenska hopplandslaget.

Lyssna till Sylve Söderstrand när han berättar om vad det var som gjorde att han återigen intog förbundskaptensrollen för det Svenska hopplandslaget och vad han känner inför det. Här




/ Carolina

Så sant.

"En valack säger man till. 
En hingst frågar man.
Till ett sto får man skriva
en ansökan i tre exemplar."

Kyra Kyrklund

Skodd häst.

Nu har hovslagaren varit här och fixat till Pradus. Hon blev inte helt omskodd utan fick bara ordning på tappskon och skon på snedden. Skönt. Men hon behöver skos om inom kort, så fick en tid nästa vecka. Har märkt att Pradus hovar blir fula mycket snabbare än dom andra hästarnas. Hon var nyskodd när jag fick henne och det var för drygt 5 veckor sedan. Dom andra hästarna brukar gå runt 7 veckor iallafall innan dom blir lika fula i fötterna.

Öm verkar hon inte vara på grund av detta, så träningen kan jag vara med på ikväll, roligt! Ser jag fram emot.



/ Carolina

Hästskötare.

Följ Malin Baryards hästskötare under en dag i Globen här.




/ Carolina

Missa inte chansen!

Team Hästliv

 

Hästliv Siljan planerar nu att starta ”Team Hästliv” i hoppning. Det blir tre grupper i teamet. 1-2 hästgrupper och 1 ponnygrupp. Tanken är att vi på Hästliv Siljans hemsida och blogg ska få följa teamets mål, träning, tävling och tankar. 
Det blir 4-5 träningstillfällen under våren. Vid varje tillfälle träffas teamet under 2 dagar, dvs två träningstillfällen samt middag och genomgång på kvällen. Satsningen avslutas under Hästliv Siljan augusti 2011, med ett föreläsningstillfälle där teamet presenterar sig själva och hur det gått. Här kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor till teamet och tränaren. Dessutom ska teamet medverka med en uppvisning.

 

Träningsfällen: 4-5 träningstillfällen x 2 dagar. 
Plats: Körhallen, Rättvik 
Pris: ca 400 kr/person och tillfälle inkl. middag


Är du intresserad av att vara med?

 

Skriv några rader om dig själv och din häst/ponny i kommentarsfältet här på bloggen eller på mail: [email protected].
Berätta gärna om dina mål under 2011 och varför just du skulle vilja vara med i ”Team Hästliv”.

 

Hästliv Siljans styrelse kommer att välja ut teamet och presentera grupperna på hemsidan 
vecka 48-49.



 

 


/ Carolina

 



Ridsport på Tv.




/ Carolina

Tappsko.

Pradus har tappat en framsko. Typiskt. Ena bakskon har också hamnat på snedden, så det blev ingen ridning idag. Hovslagaren kommer imorgon kl. 8 och fixar till det. Vi har träning imorgon så jag hoppas att hon inte blir öm i fötterna på grund av detta nu. Det vore tråkigt att inte kunna vara med imorgon, särskilt när det bara är två träningar kvar innan jul.




/ Carolina



Dagens ridpass.

Idag red jag och mamma en sväng i skogen. Hästarna var väldigt pigga. Pradus blir så extremt taggad när man ska sitta upp, så jag kom nästan inte upp idag. Det tog ganska lång tid innan hon stod hyfsat still så jag kunde ta mig upp. Hon kändes superfin idag. Jobbade på bra och var positiv. Jag tycker vi gör framsteg varje dag. Hon utvecklas hela tiden och är väldigt positiv till att arbeta. Det känns som att nu, bara efter en månad här hos mig att hon orkar mer. Hon tar för sig mer och orkar ta sig fram överallt i skogen.
Brambo var också fin. Han är lika som Pradus väldigt taggad och positiv. Han blir lite stark för mamma bara. Han kör järnet med henne, vilket är ganska roligt att se.




/ Carolina

Svar

Svar till Vendela och Matilda:

Nej, jag tävlar inte längre ponny. Dock har jag kvar min gamla tävlingsponny som idag är 18 år. Jag rider henne när jag hinner.



/ Carolina

Snygga.

Dom här två ridbyxorna från Kingsland gillar jag verkligen. Äger inga av dom själv men skulle gärna vilja, så funderar på att köpa mig ett par. Någon som har dom, vad tycker ni? Personligen tycker jag dom till vänster på bilden är snyggast. Säkert jättesköna också. Dom blir dina för ca 1900 kr. Nästan 2000 kr för ett par ridbyxor, hjälp vilken dyr sport vi håller på med... I och för sig behöver man ju inte köpa Kingsland om man nu ska köpa ridbyxor. Men snygga är dom, och säkert superbra kvalitet. Det är väl som med allt annat. Man får vad man betalar för.




/ Carolina

Deppigt

För oss som inte har möjlighet att befinna oss i Globen under Stockholm International Horse show i helgen, får deppa framför datorn och följa allt på svt webb istället. Inte alls lika roligt, men det får väl funka, för den här gången. Nästa år ska jag verkligen åka ner! Punkt slut.

Här är tiderna för helgens sändningar:

/ Carolina

Mysterium

Jag har en svår gåta att lösa. I förrgår när jag skulle gå upp till hagen och ta in hästarna, så var alla grimskaften borta. Jag letade och letade men kunde inte hitta dom. Jag lägger dom alltid på en plats så att hästarna inte kan få tag på dom, så det kan inte vara dom som har släpat med sig dom någonstans. Hunden tar dom inte heller, för han är inte där och springer. Saken är att igår när jag skulle ta in hästarna, så var även dom nya grimskaften borta. Jag begriper inte. Från att ha haft hur många grimskaft som helst, så har jag nu bara ett kvar, på tre hästar. Får köpa nya, det är inge mer med det. Men frågan är ju vem som tar dom?...Så imorse när jag tog ut hästarna tog jag med mig det enda grimskaftet tillbaka till stallet så ingen skulle kunna få tag på det. Jag måste kolla upp detta lite mer noga, dom kan ju inte bara gå upp i rök!?

Nog om det, vart en tidig morgon imorse. Var ute i stallet kl. 05.45. Åkte till jobbet 07.00. Börjar sakta men säkert att komma in i arbetet nu, så det känns bra. Jobbar inte lika mycket nästa vecka så då kan jag rida mycket mer än vad jag har hunnit denna vecka. Hopplös tid nu när det är mörkt, kan inte rida på Pradus i mörkret, hon är nämligen ganska mörkrädd. Men hon vänjer nog sig snart, vi är så illa tvungna att lära oss rida i skogen när det är mörkt. Förhoppningsvis kommer det lite mer snö snart så vägarna blir lite bättre. Då kan man rida runt lite i byn där det finns gatlampor iallafall.

Nu ska jag laga lite mat. Jag är nämligen delaktig i kvällens matlagning till familjen. Sen blir det soffläge framför Idol.

Och ni, glöm nu inte att anmäla intresse till Team Hästliv!!! Läs mer på www.hastlivsiljan.se.






Trevlig fredagkväll!
/ Carolina

Säkerhetsväst.

Rider du med säkerhetsväst, om inte, varför då?

Det är obligatorisk att rida med säkerhetsväst på tävling till och med det år man fyller 18 år. Det finns många olika åsikter gällande det. Många klagar på det. Faktum är att förutsättningarna är lika för alla som är under 18 år. Jag tycker att den regeln är jättebra. Jag läste för en tid sedan om en tjej som en helt vanlig dag skulle åka på träning med sin ponny. Hon hade lite bråttom och glömde sin väst hemma. Hon tänkte för sig själv att: jaja, vi skulle ju ändå bara hoppa lite små hinder idag. Träningen gick bra, ändå till hennes ponny råkade snubbla till lite innan ett hinder. Tjejen tappar lite balansen och åker fram på ponnyn, som ändå bestämmer sig för att hoppa hindret. Tjejen flyger uppåt och landar med ena benet på ponnyns rumpa. Ponnyn blir rädd och sparkar plötsligt bakut. Det olyckliga här är att tjejen träffas mitt i ryggen av sparken och faller till marken.

Hon förs med ambulans till sjukhuset och där konstaterar dom att inget hade hänt på hennes ryggrad. Men sparken hade träffat ca 1 cm ifrån ryggraden. Hon var alltså 1 cm från att bli förlamad. Vilken tur hon hade. Hade tjejen blivit sparkad mitt på ryggraden och haft väst på sig, så hade hon iallafall haft några mer % att klara sig bra undan.
Men tänk efter, hur lätt är det inte att hästen, som i detta fallet, snubblar till innan hindret?

När jag tänker efter så har jag inte sett en enda vuxen ryttare på 1,20- nivå och uppåt rida med väst (förutom fälttävlan). Vad beror det egentligen på? Anser man sig vara för duktig för att inte ramla av och göra sig illa?
Många argument för att inte rida med västen är att man tycker att man blir klumpig och inte rider lika bra. Men jag tror det egentligen bara handlar om en vanesak. Kanske rider man bara med västen på tävling när man måste och inte på träning och hemma. Inte konstigt att man upplever sig klumpigare då. Rider man dagligen med väst och gör det till en vana så känner man nästan ingen skillnad. Det är jag ett levande exempel på. Visst känner man en viss skillnad, men inte alls speciellt stor. Det finns dessutom riktigt smidiga västar att få tag på nu. Det var ett tag här nyligen som jag började slarva med att använda den, tills jag kom på mig själv. Om det händer mig något som gör att jag gör mig väldigt illa, så har jag åtminstone gjort allt jag kan för att skydda mig på ett bra sätt.

Jag kan hålla med om att det är mycket snyggare att rida utan väst. Men är det värt det? Är man inte mer rädd om livet än så. Vi måste komma ihåg att vi håller på med en av världens farligaste sporter. Vi handskas hela tiden med djur på ca 500-600 kg, och hur pålitliga är dom egentligen? Inte speciellt. Västen kan göra underverk om man blir sparkad, trampad eller liknande. Det är så lätt att det händer en olycka och att du ramlar av. 

När man kollar på motorsport och dylikt upplever man nog det ganska självklart att var och varannan skyddsartikel ska användas när dom åker. Ryggskydd, knäskydd, hjälm och gud vet allt. Ridsporten är egentligen inte mindre farlig. Det verkar bara ha blivit en statusgrej att rida utan väst. Vissa rider ju till och med utan hjälm. Ofta ryttare som är förebilder för andra, speciellt kanske yngre ryttare. Vad ger det för signaler?

Jag uppmanar alla där ute, använd säkerhetsvästen! Om det händer något, kommer ni tacka er själva.




/ Carolina


Storm

Hej på er! 

Här är det i princip storm ute, det snöar och blåser något fruktansvärt. Ute vill man inte gärna vara nu. Kom hem ganska sent från jobbet. Hästarna var fortfarande ute då. Faktum är att dom inte bryr sig så mycket om vad det är för väder ute. Mina hästar är vana att vara ute mycket och kommer in ganska sent på kvällarna, och det märks att dom trivs med det. Har dom bara tillräckligt med täcken på sig och har mat och vatten så mår dom prima. Dessutom blir det lättare att mocka om dom inte går in så tidigt, vilket också är skönt. Snabbt och enkelt vardagsarbete gillar vi.

Men själv kan man ju inte låta bli att tänka tillbaka på en varm sommar, då det räcker med att gå ut i T-shirt. Nu har man på sig så mycket kläder, så man nästan inte kan röra sig. Men jag gillar att rida ut på vintern, dom flesta vägar blir bra och man kan göra något vettigt när man är ute. Fast kylan skulle man kunna vara utan.




Ganska fin vårbild på två av mina godingar.

/ Carolina

Dagens ridpass.

Idag har alla hästarna fått röra på sig. Det känns bra. Med Pradus skiftade jag mycket mellan trav och galopp på en ganska lång slinga som lutar lite uppåt. Hon kändes fin. Jag har det lite smått körigt med henne just nu, hon har enormt mycket energi och är ganska tråttsig hela tiden. Men trots det känns hon fin att rida. 

Brambo red jag med lilla ponnyn på släp. Det gick ganska bra, gjort så några gånger förut och det funkar bra. Pazzan var väldigt pigg! Det roliga var att hon gick i hyfsat bra form även fast ingen satt på. Hon sprang där för sig själv och jobbade på riktigt bra i backarna. Brambo kändes också fin. Allt gick lugnt och fint tills en man på fyrhjuling med släp kom i världens fart framför mig och inte saktade ner, han brände förbi mig med sitt släp som hoppade fram och tillbaka på vägen. Pazzan fick spel och flög både högt och åt sidorna. Men det löste sig ändå ganska snabbt. Tur att Brambo är så lugn som han är. Efter det så var Pazzan ännu mer på tårna och det blev lite körigt. Men vi kom hem i bra skick ändå.



Imorgon är det jobb nästan hela dagen som gäller!

Simma lugnt.
/ Carolina

Douglas Lindelöw bloggar från Globen.

Bloggen finner du här!


/ Carolina

Rekommenderar.

Jag kan verkligen rekommendera Eskadron Flexisoft Pro safe. Jag har både framskydden och bakskydden i svart/ljusgrå. Jättebra passform och sitter där dom ska. Skydden har extra förstärkning baktill för att ge ökat skydd mot slag. Fästes med två kardborrar. Dessutom är dom väldigt snygga. 

Priset för framskydden är runt 968 :- och bakskydden runt 748 :-. Inga små pengar precis men det är dom dock värda enligt mig.




/ Carolina

Nyss hemkommen.

Kom nyss hem från jobbet, första dagen på nya jobbet i Borlänge. Gick bra. Alltid lika svårt att börja på en ny arbetsplats innan man kommit in ordentligt i allt. Nu har jag bara slängt i mig lite mat och ska snart gå ut till stallet och fixa det sista för kvällen. Någon ridning blev det tyvärr inte idag. Hinner inte rida när jag jobbar nästan fulla dagar. Imorgon är jag ledig så då hinner jag rida. Bra bra!

Nej, nu ska jag ta med mig hunden och gå ut till stallet.

Max

/ Carolina

Hemskt!

Nu är det tredje gången på kort tid som det hänt dödsolyckor med hästar inblandade. Först en
7-åring som ramlade av och dog, igår en kusk i Rättvik som avled efter ett antal sparkar från en häst. Idag är det en 17-åring som dött när hon ramlade av. Läskigt tycker jag. Vi får ta det lugnt mina vänner, och framför allt förstå och inse att det är stora djur vi har att göra med. Ha respekt och var försiktiga!

/ Carolina

"Team Hästliv"

Fick precis i uppdrag att sprida detta. Nu hjälps vi åt att fylla ett bra team!


Team Hästliv

Hästliv Siljan planerar nu att starta ”Team Hästliv” i hoppning. Det blir tre grupper i teamet. 1-2 hästgrupper och 1 ponnygrupp. Tanken är att vi på Hästliv Siljans hemsida och blogg ska få följa teamets mål, träning, tävling och tankar.
Det blir 4-5 träningstillfällen under våren. Vid varje tillfälle träffas teamet under 2 dagar, dvs två träningstillfällen samt middag och genomgång på kvällen. Satsningen avslutas under Hästliv Siljan augusti 2011, med ett föreläsningstillfälle där teamet presenterar sig själva och hur det gått. Här kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor till teamet och tränaren. Dessutom ska teamet medverka med en uppvisning.


Träningstillfällen: 4-5 träningstillfällen x 2 dagar.
Plats: Körhallen, Rättvik
Pris: ca 400 kr/person och tillfälle inkl. middag


Är du intresserad av att vara med?

Skriv några rader om dig själv och din häst/ponny i kommentarsfältet här på bloggen eller på mail: [email protected].
Berätta gärna om dina mål under 2011 och varför just du skulle vilja vara med i ”Team Hästliv”.

Hästliv Siljans styrelse kommer att välja ut teamet och presentera grupperna på hemsidan vecka 48.


/ Carolina

 

Dagens ridpass - så förbannad!

Dagens ridpass blev rejält misslyckat kan man säga. Jag och mamma skulle ta en sväng i skogen med Pradus och Brambo. Vi kom till en bäck där båda hästarna har gått över förut. Brambo gick som vanligt över. Men Pradus hade bestämt sig för att hon inte skulle gå. Hon stannade och började backa, sen fick jag fram henne en bit men hon stannade och där stod hon i 2,5 timme! Det spelade ingen roll vad jag gjorde, hon bara total-ignorerade mig.

Till slut satt jag av, försökte gå med henne över, men det gick hon inte heller med på. Mamma och Brambo fick stå och vänta, och vi försökte allt vi kunde med att hon skulle följa efter honom precis bakom, att brambo och mamma gick bakom och smackade på, vi provade verkligen allt, men hon vägrade. Hon har gått över där förut, jag blev så sur!

När det blev kålsvart ute och vi inte såg någonting var vi tvungna att ge oss. Det va det sista jag ville, men vi va verkligen tvungna. Jag får rida där nästa gång och ta samma fight, men ha längre tid på mig. Förhoppningsvis är hon på bättre humör så vi slipper bråka. 

FÖRBANNADE STON!

Jaja, nu får jag inte vara sur över det längre. Vi får ta det lugnt och försöka igen. Ingenting blir bättre för att man blir arg på ett sto...


/ Carolina

Svar

Svar till Sarah och Lola:

Hon brukar ta runt 500-lappen för 2 dagars träning. Markarbete första dagen och hoppning andra dagen.


/ Carolina

Är du intresserad av att vara med?

Linda Edbohm är auktoriserad c-tränare i hoppning med lång erfarenhet från träning och tävling på ponny och häst. Utbildad och arbetar som idrottslärare med god kunskap i rörelse och pedagogik.

Linda lägger stor vikt vid hästens och ryttarens grundridning. Markarbetet är en viktig del för att få häst och ryttare att hoppa bra. Linda undervisar för god balans, rytm, lösgjordhet, rakriktning, energi och ryttarens korrekta sits och inverkan. Tanken är att häst och ryttare ska arbeta tillsammans och i harmoni
.

Jag och min gode vän Elin Hedman har tränat mycket och länge för Linda, och vi trivs super med henne. Nu håller jag och Linda på att planera in en helg då hon kommer till Rättvik och håller 2-dagars träning igen. Hon har varit här ett antal gånger tidigare och alla som då varit med och tränat har varit jättenöjda. Alla har vi olika smak om träning och tränare, men för min del kan jag verkligen rekommendera henne!

Är du intresserad av att vara med och träna? Både ponny och hästekipage är välkomna att vara med.
Något datum är ännu inte bokat, men antar att det kommer att ske någon gång i början på Januari.


Linda Edbohm


/ Carolina

Ridsport på Tv

/ Carolina

Shoppingtips.

Hittade lite snygga grejer när jag satt och kikade...

Sportig och femenin funtionsjacka från Pikeur Winter 2010.


Vind- och vattentät i andasmaterial.
• Lätt insvängd modell med rundad ryggavslutning.
• Quiltad över rygg- och axelparti.
• Krage med infälld kapuschong (fleecefodrad).
• Två framfickor med vattentätt blixtlås. 
• Två sidfickor.
• Innferfick med blixtlås samt ficka för mobilen.
• Pikeur-brodyr på bröstet samt i nacken.

Material: 100% polyamide-PU coated.
Färg: Mörkbrun

OBS! Något små storlekar
Pris: 2450 :-

Mountain Horse Supreme High Rider

Den nya stöveln från Mountain Horse är en exlusiv
tävlingsridstövel som är utformad med elegans och i
klassisk design. Extra mjuk och smidig i fullnarvat nappaskinn.
Superlätt och bekväm och sitter som ett andra skinn!
Pris: 3799 :-


Knälånga strumpor från Kingslands vinterkollektion 2010.

Pris: 119 :-



/ Carolina

Dagens ridpass.

Kom nyss in ifrån kylan, fy vad kallt det är att rida nu! Det är -11,3 och jag kan säga att mina öron domnade bort under ridturen. Men det va mysigt också. Skogen är så vacker nu, snötäckta träd och fullmåne nu på kvällen. Pradus är lite mörkrädd så hon vart lite "skraj" på slutet. Hon kändes iallafall super fin. Det är så himla roligt att rida henne när hon bjuder till lite själv, och det gjorde hon idag. Vi jobbar mycket med framåtbjudningen, och det går fort framåt. Jag vill att hon snabbt ska svara fram när jag ber om det och snabbt komma tillbaka när jag vill det. Hon har lite svårt att länga sig i alla 3 gångarterna, men vi jobbar på det.

Arbetsintervjun på morgonen gick bra. Glädjande nog ringde dom tillbaka till mig redan på eftermiddagen, när jag satt på hästryggen och berättade att jag hade fått jobbet. Glad jag blev! Så jag börjar provjobba på måndag. Det är på Kappahl i Borlänge som jag fått jobb.

Pratade med Aubiose idag, och dom skickar en knopp till magplattan, så nu är nog det löst också. Kändes onödigt att behöva köpa en ny magplatta bara för att lilla knoppen trillat av...

Imorgon, kl. 10.15 kommer Malin Baryard att gästa Nyhetsmorgon i Tv4, så missa inte det!




/ Carolina

Bra föreläsning med mycket inspiration!

Föreläsningen på eftermiddag med Isabella Löwengrip var super. Helt otroligt vad hon har lyckats med allt hon gör och hur smart hon är. Hon har lyckats komma på tillvägasätt med alla hennes ideér, som gjort henne så framgångsrik som hon är. Verkligen en jättedriven och smart tjej. 

Nu ska jag snart dra mig till sängs. Imorgon väntar en arbetsintervju i Borlänge. Läst på lite om företaget nu på kvällen så jag vet lite om dom ställer en massa frågor. Vi får se hur det går. Ska bli spännande. 
Ska rida lite på eftermiddagen imorgon tänkte jag.


Såg förresten detta, det ska vi inte missa... 

God natt! / Carolina 


Svårt att hinna med allt man vill.

Hej på er! 
Ska alldeles snart gå ut till stallet och fixa. Mocka och göra klart. Sen ska jag på föreläsning i Borlänge. Det är Isabella Löwengrip som kommer dit så jag ska lyssna lite på henne. Ska bli riktigt skoj faktiskt. Har alltid läst om hennes föreläsningar på hennes blogg, men alltid undrat vad hon egentligen pratar om. Det får jag veta idag.

Tiden räcker inte till, så någon ridning lär inte hinnas med idag tyvärr. Den här tiden på året är hopplös när det kommer till mörkret. När jag kommer hem ikväll är det bäcksvart ute och det är inte så lätt att rida i skogen då. Möjligtvis om jag hinner att jag rider en sväng längst vägarna där det finns lampor. Vi får se när jag kommer hem vad som hinns med. Imorgon, på lördag och på söndag kommer jag iallafall hinna rida, så det känns bra.



Vi hörs ikväll igen! 

/ Carolina

Träning.

Kom ganska nyligen hem från träningen med Pradus. Jag är verkligen super nöjd med henne. Hon gjorde det jättebra. Vi hoppade fram på ett litet travhinder först, sen hoppa vi ett plank ur sväng och skulle variera mellan 3 och 4 galoppsprång fram till hindret, från det att man lämnade väggen i hörnet. Pradus hade lite svårt att korta sig till 4 galoppsprång men gjorde det ändå bra. Hon behöver bli starkare där. Jag glömde bort benen lite också.
Sen hoppade vi en linje med 3 oxrar. 13 meter imellan. Hoppade på 4 galoppsprång. Hon blev lite stark, så fick vara snabb med att få tillbaka henne efter hindret för att få in 4 galoppsprång. Lite knepigt i början men på slutet blev det bra. Till sist la vi ihop allt till en liten bana och det kändes bra. 

För att vara våran första riktiga träning tillsammans är jag super nöjd!
Lite klipp, (helt värdelös kvalitet, men iallafall):




God natt! / Carolina

Hemma igen.

Hej på er!
Nu är jag tillbaka hemma efter en underbar helg på Färna Herrgård. Mysig miljö, oslagbar mat och extremt avkopplande spabehandlingar. Verkligen laddat batterierna. Nog om de...
Hästarna är glada och pigga. Pradus verkar väldigt nöjd med att fått vila och blivit av med pälsen, hon är sprudlande av energi, hoppas det håller i sig till träningen imorgon också. Brambo har fått galopperat av sig i helgen med mamma. Han hade varit busig, det glädjer mig väldigt mycket. Han verkar väldigt nöjd också just nu, han har accepterat Pradus och insett att hon faktiskt är ganska mysig trots allt. Dom äter ur samma hö-hög i hagen och håller alltid ihop numera. Stackars Pazzan som har mist sin pojkvän... Jag får gulla lite med henne så hon blir glad igen. 

Nu snart ska jag sova, jobb hela dagen imorgon väntar. 



Fina fina Brambo.


/ Carolina


Hannoveraner

När jag klippte Pradus kom hennes Hannoveraner- märkning fram :)

Trevlig helg, hörs igen på söndag!




/ Carolina

Åker bort över helgen.

Hej på er!
Idag är det riktigt ruskigt väder ute här, snöar och är rått. Ska åka bort över helgen. Ska till Färna Herrgård tillsammans med min pojkvän. Vi ska iväg på en riktig myshelg med spabehandlingar, god mat och massa sådant mys. Ska bli riktigt härligt. Så kommer inte blogga under helgen, men återkommer såklart så fort jag är hemma igen.

Pradus kommer att få vila 3 dagar nu, bara gå och ha det mysigt i hagen och ladda batterierna lite. Brambo kommer att ridas av mamma under helgen. På tisdag ska jag och Pradus vara med på hoppträning på klubben, skoj! Våran första riktiga träning kan man säga. Ska bli spännande, det ser jag fram emot.

Nu på eftermiddagen ska jag se till att Pradus blir klippt. Bara att sätta igång. Då har jag det gjort när jag kommer hem på söndagkväll, jobbar hela måndag så hinns inte då, och sen på tisdag är det ju träning och då är det väldigt bra att det är gjort.
Ha en toppenbra helg så hörs vi om några dagar !

/ Carolina

Pradus

Var ner till körhallen och red Pradus lite. Hon var som vanligt pigg och glad i början men blev rätt snabbt trött. Jag travade och galopperade igång henne, flyttade lite och sen hade jag ett par travbommar och ett litet hinder. Inte så avancerat idag. Men hon orkar inte så mycket just nu heller, så får se till att hon får mycket bättre kondition innan jag kräver allt för mycket av henne. När hon blir trött så tappar hon bjudningen totalt och liksom "dör" i steget, då får man jobba på rätt mycket för att få henne framåt. Så vill inte jag ha det så jag måste träna massa kondition. Förhoppningsvis blir det automatiskt bättre när hon orkar mer. En häst med bra kondition är ju sällan lat.
Man har ju lyxen att kunna rida i en stor uppvärmd körhall vilket känns toppen nu när det är så kallt. Mamma filmade lite men det blev inte så långa klipp...





/ Carolina 



Fina Brambo.

Kom nyss in efter att ha ridit Brambo en sväng. Han kändes väldigt fin och fräsh, skoj! Han är sådär vinterlurvig just nu. Han ser alltid lika rufsig ut på vintern, och sen blommar han upp på våren, haha. Han ser inte heller så glad ut när man ska ta kort på honom, men han är för underbar ändå. 

Hinner inte klippa Pradus idag som det va tänkt, måste åka ner och träna i ridhuset en tidigare tid, så det får bli en annan dag helt enkelt. Är inne lite snabbt och får i mig lite mat innan det bär iväg. Pradus står inne och äter lite nu, så ska ut och borsta på henne lite snart.


Brambo redo för en skogsvända.

/Carolina



Väldigt intressant artikel.

Hittade en intressant artikel på Amanda Gullströms hemsida, som ursprungligen kommer från Tidningen Ridsport. I artikeln står allt som jag "inbillat" mig hur länge som helst. En teori som jag verkligen jobbar efter, och som onekligen fungerar.
Rid mycket ut med era hästar, det ger så mycket!




Länken till artikeln finns även här: 
http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=138363&a=199288


/ Carolina

Fin morgon.

Det var en fin morgon imorse, solen sken och det va mysigt att vara ute med hästarna i stallet. Dom var pigga och glada. Pazzans öga såg mycket bättre ut idag så det går åt rätt håll. Idag tänkte jag även klippa Pradus. Det behövs. Sen ska Brambo få ut i skogen en vända och Pradus rider jag i ridhuset ikväll tänkte jag.

Ringde nyss till Aubiose angående min magplatta där knoppen trillat av, dom visste ju inte när jag var där sist men jag fick en idé så jag ringde och pratade med dom. Dom pratade med Equalityline och dom sa att dom skulle återkomma, för dom hade kanske en sådan knopp som låg liggande hos dom. Isåfall skickar dom den till Aubiose och sen till mig, får hoppas på de då!

Jag längtar verkligen tills nästa tävlingssäsong drar igång. Jag har inte tävlat någonting under hela detta år, så jag är mer än taggad. Anledningen till det är helt enkelt att jag inte haft hästar att tävla på. Brambo är redan 21, snart 22 år och har befunnit sig på tävlingsbanorna så länge nu, så han tycker inte att det är så himla roligt längre. Han har i princip blivit pensionär, men är fortfarande super fin (peppar peppar). Pazzan är ponny och det tävlar jag inte längre. Men nu har jag ju köpt Pradus så tävlingar blir det garanterat nästa år! 

Jag hade Pazzan utlånad till en tjej i Fagersta som hade henne i 1 år, sen växte tjejen så snabbt och Pazzan kom tillbaka till mig i slutet av sommaren. Meningen är inte att hon ska vara kvar hos mig för jag har varken tid eller riktigt lust att rida henne längre. Jag har bara inte riktigt tagit tag i att försöka få iväg henne. Dock ska jag inte sälja henne utan isåfall hyra ut henne. Så är du intresserad eller vet någon som söker ponny att tävla en tid, så hör gärna av er till mig! Min mail: [email protected]!
Nu ska jag gå ut till stallet och fixa lite! Hörs senare. 

Pazzan och jag i Mountain Horse ponnycup final under ponny-SM 2007. 


/ Carolina

Vilodag för hästarna.

Hej på er !
Idag har alla hästarna fått en vilodag. Jag har fixat med en massa annat och varit på kurs. Förövrigt är jag överlycklig över att det har kommit snö, dock alldeles för lite än så länge. Just nu är det så hårt i marken ute så att rida ut är inte så mycket att hänga i julgranen nu. Just för Pradus del är det bara bra att bara ut och skritta. Allt som kallas rörelse är bra för hennes del, hon behöver få upp bättre kondition. Snart när det är mycket snö finns det mycket bra träning man kan lägga utomhus i skogen. När man måste åka transport för att komma ner till ridhus, som det är för mig, så blir det mycket ridning i skogen och då måste man se till att ha en mening och ett mål med ridningen även fast man rider ut. 

Imorgon tänkte jag åka ner med Pradus till ridhuset och rida Brambo här hemma innan. Pazzans ena öga har blivit väldigt irriterat, så hon får ta det lite lugnt tills det är helt bra.
Hittade ett klipp från när jag och Acce, (en häst som jag hade hemma en tid) tävlade tillsammans första gången. Så här kan ni se de. Klippet är från 2009 :) Dålig kvalitet, filmat från mammas telefon, men man kan iallafall se lite...
(Är klippet segt och laddar länge, prova att ändra från 360p till 480p.)
/ Carolina

Dagens ridpass.

Idag hann jag bara rida Pradus tyvärr. Hon var mycket fin. Min tränare lärde mig ett litet knep förut som jag har väldig nytta av. Man använder en vanlig gogg, man kopplar den genom bettet som vanligt men istället för att fästa den där man egentligen ska fästa den så kopplar man den direkt till en ny tygel. Så man rider med två tyglar, den ena tygeln kopplad i bettet som vanligt, den andra till googen. Då kan man bli lite starkare utan att man blir stark i hästens mun. Trycket blir alltså i nacken istället.

Har fungerat super på alla hästar jag provat det på, och även på Pradus. Hon blev inte alls lika stum, stark och tung i handen. Det gör också att jag blir mjukare i handen och hela ridningen blir mer skonsam och trevlig. Jag rider inte så ofta med denna konstruktion utan använder den ibland för att påminna hästen om vad det är jag är ute efter. Jag brukar kombinera detta med att rida ut och se till att hästen tänker och bjuder mycket framåt.



Här ser man lite grann hur det ser ut, väldigt dålig bild (tagen med telefonen).
Jag har även en vanlig martingal också som håller goggen längst kroppen på hästen så den inte hänger ner så mycket. Just i detta fallet tycker jag det känns bra att göra så, plus att då kan man hoppa litegrann med det också utan att hästen riskerar att fastna.
/ Carolina



Kolla in detta!





/ Carolina

Någon som vet ?

Den här lilla knoppen på min magplatta har lossnat och försvunnit. Det gör att jag nu bara kan använda förbyglar och dylikt med snabbknäppe, men jag vill helst inte använda det och den enda förbygeln jag har som är snabbknäppe på är för stor för Pradus. Är det någon som vet vart man kan fixa en ny knopp eller alternativt beställa hem en ny? Samma sak hände på min gogg. Där lossnande en knopp också men då fick jag hjälp på Aubiose att beställa hem en ny, men dom knopparna är för små för gjorden och dom visste inte på Aubiose angående den. Känns onödigt att behöva köpa en helt ny magplatta för att den lilla knoppen försvunnit.

/ Carolina

Presentation av hästarna.

Pradus



född 2004
e. Chasseur - Calypso II ue. Acord II 
Ägare: Carolina Riesbeck

Stallets nykomling. Har bara haft henne i 5 veckor (dagens datum 2/12-2010). Ett spännande och roligt sto. Just nu håller vi på att lära känna varandra. Hon ligger efter lite i arbetet på marken, så hela vintern kommer jag bara ägna åt att få henne stark och fokusera på dressyren och markarbetet. En fantastisk häst att hoppa. Bra huvud och stor kapacitet. Lite smådivig med lite humör och bestämda åsikter om det mesta, men trots det ändå väldigt samarbetsvillig och ödmjuk. Förhoppningsvis min framtida stjärna som kommer ta mig en bit uppåt.


Brambo



född 1989
e. Le Tot de Semilly ue. Emir du Mesnil
Ägare: Caroline Brunstedt

Min stjärna. En genomsnäll valack med hjärtat på rätt plats. Har haft honom hemma nu i ca 4 år. Han har lärt mig allt jag kan. En något stor häst för mig att rida med hans ca 170 cm. Han är en gammal räv som vill ha allt perfekt. Han älskar skogen och att vara ute. Man får dra in honom från hagen på kvällen. Kommer oftast in med hela skogen i både manen och svansen. Kräver mycket uppmärksamhet och kärlek. Behöver känna sig som nummer 1 och älskar att visa upp sig och visa alla att gammal är äldst. Han är kungen av dom alla.


Pacha Van Het Pashuis



född 1992
e. Dandy W ue. Catherston Red Gold H
Ägare: Carolina Riesbeck

Skulle kunna skriva en hel roman om min lilla ögonsten. Fick henne när jag var 14 år. Hon äger en stor del av mitt hjärta. Vi har haft så fantastiskt roligt genom åren, och vad vi har kämpat tillsammans. Det har varit blod, svett och tårar delat med en massa skratt. Detta är en riktig diva och ett riktigt tjurigt sto. Om det inte passar henne så är det bara så. Bestämd, svårriden och arg. Men en stor personlighet och emellanåt är hon supergo. Hon är bedårande söt att kolla på och är mitt lilla hjärtegull.


/ Carolina

Välkommen!

Hej på er!
Jag tänkte ge mig tillbaka till bloggen och börja skriva igen. Fast denna gång tänkte jag bara inrikta mig på hästar. Det har hänt en del sen jag bloggade förut.

Välkommen till min nya blogg!


/ Carolina
RSS 2.0