Frågestund.

Vet inte om ni har några frågor, men om ni har det så finns tillfälle att ställa dom nu :)



/ Carolina

Dagens ridpass.

Pradus känns som sagt väldigt fin just nu. Glad och positiv. Hon verkar må väldigt bra, vilket märks på henne. Hon är lite småvild, men väldigt fin att rida. I måndags var vi ute och joggade lite och samma igår. Idag jobbade vi lite mer i galopp och i backar. Nu jobbar jag Torsdag, Fredag, Lördag och Söndag. Men jag ska försöka hinna med en liten skrittvända på henne imorgon när jag kommer hem. Men sedan på Fredag och Lördag vet jag att jag inte kommer hinna rida tyvärr. Men hon får vara ute hela dagarna i hagen och röra på sig, vilket hon är väldigt duktig på med hennes energi.

Jag har hunnit klippa Brambo iallafall. Han verkar tycka det är väldigt skönt att ha blivit av med den enormt tjocka pälsen.

Pradus lilla kompis :)

/ Carolina

Dagarna går.

Det har varit lite struligt med det mesta på sistone. Pradus har lite lösa skor och hovslagaren kan inte komma förrän om en vecka. Det är snorhalt i hagen och ute och gängorna har blivit slitna och jag får inte i alla broddarna. Hon är full av energi och brallar gärna runt i hagen, vilket inte alls är bra nu när hon inte får så bra grepp. Men nu är det plusgrader igen och förhoppningsvis försvinner snön och halkan för en stund, så hon kan få ordentliga skor med alla broddar och sulor innan det blir riktig vinter.

Det går iallafall att rida litegrann ute och hon känns väldigt fin. Det är riktigt roligt att rida henne för tillfället!

Har inte så jättemycket mer att berätta, utan ska ut och rida en vända nu !

^

/ Carolina

Rösta på Rolf-Göran!

Rolf-Göran är nominerad till Jerringpriset och ni kan gå in och rösta på honom här:

Helsingborg !

Nu är vi hemma igen efter nästan en vecka ute på äventyr. Resan ner gick jättebra, Pazzan är helt fantastisk att vara ute med. Vi övernattade i Vaggeryd och körde sedan vidare mot Helsingborg. Allt gick enligt planerna och vi kom fram till Helsingborg strax efter lunch på torsdagen.

Allt flöt på bra och första start var på Fredagen. En warm up klass. Felfri och fin runda. På lördagen var det dags för kvalet. Det gick i bed. A med stilbedömning. Även där blev det felfritt och med en tillräckligt bra stilpoäng för att kvala till finalen på söndagen. Jätteskoj :)

I finalen var konkurrensen stor. Bedömingen var A:1a och Madde och Pazzan var först ut i den klassen. Felfri grundomgång och omhoppning väntade. Bara att ladda om för de och gå in och satsa lite. Det gjorde dom och det blev även där felfritt och med en bra tid! Men som sagt, konkurrensen var ganska hård och dom andra red också väldigt bra. Men lyckligtvis räckte det till en 6:e placering!! Superoligt.

Det har varit en jätterolig resa och en otroligt bra tävling!! Vilken anläggning och vilken klubb! Ska man hålla på med hästar ska man bo söderut, helt klart. Vilka stallar man åkte förbi, vilka anläggningar och vilka ytor de har! Fuskigt. Jag ska flytta till Skåne.

Resan hem gick också problemfritt. Övernattade som innan i Vaggeryd och åkte sedan dagen efter ända hem. Det är väldigt långt till Helsingborg kan man konstatera, men resan har gått otroligt bra.

I söndags vaknade jag med världens förkylning och började sakta men säkert må ganska dåligt. På söndagkväll när vi kom fram till Vaggeryd kände jag mig jättedålig och resan hem på måndagen vart ju extra jobbig när man var sjuk. Kom hem i måndagskväll med 39 graders feber. Så nu ligger jag sjuk och har inte blivit frisk än. Febern har gått ner lite men jag mår fortfarande inte bra. Så typiskt. Hästarna här hemma har fått vila medans jag var borta och nu kan jag inte heller rida med så hög feber. Suck! Aja, inget att göra åt. Mamma jobbar en massa och hinner inte med hästarna alls, så jag måste ändå sköta dom med mockning och allt, så det får räcka för tillfället. Hälsan är väl trots allt viktigast.

Här kan ni hitta proffsbilderna som är tagna på Madde och Pazzan under helgen! http://webshop.equipe.com/?q=Madelene+Agn%C3%A9+&x=72&y=27



/ Carolina

Redo för avfärd.

Nu är allt packat och klart. Ponnyn är klippt och redo att åka. Imorgon börjar vi rulla mot Helsingborg!

Pradus har varit fin senaste dagarna och får nu en liten vila.

Önska oss lycka till i Helsingborg och framförallt Madde som ska tävla !!



/ Carolina

Dressyrträningen.

Film från dressyrträningen förra måndagen. 


/ Carolina

Hickstead!

Så otroligt sorgligt och hemskt. En av världens bästa hästar! Kan inte fatta det. Vilka extremt otäcka bilder. Mina tankar går till teamet runt Hickstead och självklart hans ryttare Eric Lamaze. Fruktansvärt.



/ Carolina

Foderbyte.

I fredags jobbade jag och Pradus mycket med samling och galoppfattningar. Hon viker sig lite i sidan och blir lite nochalant för fattningen, men vi jobbade med det och mot slutet gjorde hon det jättebra.

I lördags fick hon en vilodag.

Igår red jag och mamma en vända med Pradus och Brambo. Pradus blir lite dryg när man rider ut tillsammans med någon. Hon vill gå och puffa på Brambo och älskar förmodligen att han följer med ut. Hon blir som ett litet föl med honom. Men jag jobbade mycket med min sits igår och satt ner i traven, och Pradus fick bestämma själv hur hon ville jobba, men blev jättefin. Hon är fin att rida för tillfället vilket är jätteskoj!

För en tid sedan bytte jag foder till Pradus och framförallt har hon börjat få betydligt mer kraftfoder. Numera äter hon Krafft müsli blå som jag själv blandar med havrekross. Hon får lika mycket müsli som havrekross. Jag upplever att hon har blivit mycket piggare, orkar mer och framförallt håller humöret uppe, och det antagligen just för att hon känner att hon orkar mer. Just på grund av att hon blir piggare så blir hon även piggare att hantera. Lite knäpp och man får använda kedjegrimskaft när man leder henne ut och in från hagen osv. Men det är lite så jag vill ha henne, då kan jag ta nytta av den energin i ridningen.



Nu börjar det också dra ihop sig för Madde och Pazzan att åka till Helsingborg. Jag har börjat tvätta alla grejer. Allting ska vara rent och fint. Imorgon ska Paz klippas igen och allting ska packas klart, för att sedan på onsdag börja åka neråt. Jag ska ju också följa med och det ska bli jättekul. Pradus får några dagar ledigt medans jag är borta.

Vi ska "mellanlanda" i närheten av Jönköping och sova kvar under onsdag natt. Sedan åker vi vidare på torsdag morgon och kommer sedan fram till Helsingborg någongång under torsdag eftermiddag/kväll skulle jag tro. Sedan är första klassen, en uppvärmingsklass på fredag och kvalet är sedan på lördag. Så får vi hålla tummarna för att det även blir själva finalklassen på söndag.

Nu ska jag snart bege mig ut till stallet.



/ Carolina

Dagens ridpass.

Madde kom hit och vi gick först igenom lite inför Helsingborg. Sedan tog vi in hästarna från hagen och Pazzan var ute och skrittade. Sedan red vi ut tillsammans med Pradus och Brambo. Pradus var lite ofokus idag, men stundtals fin. Det var första gången Madde red Brambo och det gick fint :)

Brambo har fått så enormt tjock päls. Har inte bestämt om jag ska klippa honom i år eller inte. Finns egentligen ingen anledning eftersom han inte tränar som dom andra hästarna, men han har alltid i hela sitt liv blivit klippt, och det märks på honom att han är lite besvärad av det. Samtidigt blir det jättekallt i vinter och då känns det ju dumt om han ska vara rakad. Vi får se.



/ Carolina

Drygt en vecka kvar till Helsingborg.

På onsdag åker jag, Madde och hennes Pappa ner till Helsingborg. Madde ska ju rida finalen i Mountain Horse Ponny Cup under SM. Ska bli jätteroligt att åka. Ett litet äventyr blir det. 

I tisdags var Li här och behandlade Pazzan i ryggen. Hon kände igenom hela henne och sa att det var en av de finaste och smidigaste äldre ponnyer hon haft att göra med. Roligt att höra. Men Paz är ju som en liten katt. Hur snabb och smidig som helst!

Behandlingen gick bra. Hon fick en del nålar i ryggen och idag ska Madde bara ut och skritta henne lite. Sedan får hon ridas som vanligt framåt helgen.



/ Carolina

Dagarna som gått.

I Tisdags var jag ute och skrittade Pradus på hårt underlag i 45 min. Hon verkade vara tillfreds med det och det var bra för henne efter måndagens dressyrpass.

Igår var vi ute i skogen och jobbade lite. Trav och galopp med lite tempoväxlingar. Gick bra, Pradus känns riktigt fin just nu. Dessvärre blev vi störda utav folk som var ute och sågade ner massa träd i skogen. Vi höll på att komma hem lite fortare då Pradus inte ville vara kvar i skogen, inte så konstigt. Jag tyckte också det var lite obehagligt.

Det Kristian sa om Pradus var att jag skulle, varje gång jag rider henne, tänka lite som att hon nyss är inriden och ska lära sig allt från början. Varje gång jag tex. lägger till skänkeln och får en postitiv reaktion ska jag överdrivet ge henne massa beröm. Så nu tänker jag lite så och det funkar bra, för att hon blir på bra humör genom beröm och då ger hon ännu mer av sig själv.

Jag tycker det är himla skoj att rida dressyr på Pradus. Hon är väldigt mottaglig för de och verkar tycka det är ganska roligt också. Hon är väldigt utvecklingsbar i dressyren, vilket är skoj !

/ Carolina

Måndagens dressyrdag!

Måndagen var hur rolig som helst. Kristian Von Krusenstierna kom hit och tränade Team-ekipagen under dagen.
Pradus gick jättebra, hon kämpade på trots att hon inte är fullt igång ännu. Vi jobbade mycket i trav och galopp med att ställa och böja på raka spår, flytta lite undan på volter osv. Alldeles lagom för Pradus i dagsläget.

Jag har aldrig tränat för Kristian innan, men tyckte han var helt suverän. Jag fick med mig jättemycket från träningen och han hjälpte mig mycket. Fick mycket tips angående min sits, speciellt min armposition med tanke på hur Pradus är byggd. För att kunna sitta kvar med sitsen och bara få henne att gå fram för skänkeln. Jag tar i lite för mycket med hela kroppen när jag driver på, för att bara få något att hända. Det är viktigt att jag kan sitta kvar i min position och få henne att lyssna för enbart skänkeln. Blev bättre mot slutet av lektionen, och nu har vi mycket att träna på.

Jag hoppas att han vill komma tillbaka snart och följa upp träningen.

Film från träningen kommer när jag fått över alla klipp till datorn. Bjuder på en bild så länge :)



Efter träningen träffades alla och åt middag. Supergod mat med varmrätt och efterrätt. Sedan var det föreläsning med Kristan under temat "Helheten, vad som krävs". Jättebra föreläsning och mycket att ta till sig!
En riktig toppendag :)









/ Carolina
RSS 2.0