Stamtavla.

Tycker det är himla intressant att söka på hästarnas stamtavlor på internet. Få se bild på dom olika hästarna i stammen osv. Har hittats en massa rolig information om min ponny, tex. kom det fram att hon hade fått ett föl i Holland. En jättefin dressyrponny som var till salu för massor av pengar. Roligt att hon kunde ge så fina avkommor. Har övervägt att ta föl på henne ett flertal gånger då hon har väldigt fin stam, men dels är hon ganska gammal nu och sen vet jag inte vad jag ska med ett ponnyföl till. Dessutom kändes det som ett flera års projekt.   

Sökte lite på Pradus stam och hittade en bild på hennes farfar Calypso II och morfar Acord II. Calypso II är i sin tur pappa till Contender, som bla. är pappa till Meredith Michael Beerbaums häst Checkmate som 2005 valdes till årets häst i Tyskland. Pradus har mycket fina hästar i sin stam, vilket känns väldigt roligt om man nu skulle vilja ha föl på henne någongång.


Calypso II (Bild lånad från http://marabetfarm.us/id23.html)

Acord II (Bild lånad från http://www.elitegenetics.it/catalogo.php)




/ Carolina


Kommentarer
Lola

Visst är det kul med stam :) Hennes farfar vad allt annat än fin. Tur att hon inte har några likheter med honom rent exteriört..

2011-01-13 @ 21:27:05
URL: http://lolaskager.blogg.se/
Anonym

han är gammal på den bilden, är väl därför också som han ser ut så

2011-01-15 @ 07:59:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0